Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
 • Registrering
 • Logga in
 • Language
Tillbaka

Frihandelsregler

Här får du en introduktion till EU:s frihandelsavtal och alla de fördelar som det medför. Vi går igenom de centrala begreppen i de generella ursprungsreglerna och fördjupar oss i de produktspecifika reglerna. Du får kunskapen om ursprungsintyg och hur du som exportör säkerställer att reglerna uppfylls.

Utbildningen vänder sig till dig som praktiskt arbetar med EU:s ursprungsregler. Om du är inköpare eller säljare är det extra viktigt att känna till frihandelsavtalens fördelar på de olika marknaderna. EU sluter frihandelsavtal med allt fler länder och att exportera dit kan underlätta dina internationella affärer betydligt.

Dra nytta av alla fördelar

För att ditt företags produkter ska omfattas av tullförmånerna i frihandelsavtalen, krävs att de uppfyller ursprungsreglerna och att rätt ursprungsintyg utfärdas. Vi går igenom det samt hur man bedömer om en vara är ursprungsvara eller inte. För att dra nytta av alla de fördelar som frihandelsavtalen medför bör du vara väl insatt i ämnet. Ursprungsreglerna innehåller dessutom en rad möjligheter som innebär ökad flexibilitet för dig att uppfylla reglerna. Låter det krångligt? Lugn – vi hjälper dig att hitta rätt och hur ditt företag kan få fördelar av EU:s frihandelsavtal.

Du får svar på frågor om bland annat:

 • Vilka är EU:s frihandelsavtal?
 • Vilka förmåner ger avtalen ditt företag?
 • Vad är en ursprungsvara?
 • Produktspecifika och generella ursprungsregler?
 • Kumulation av ursprung och andra möjligheter genom avtalen?
 • Varucertifikat och deklaration om ursprung?
 • Leverantörsdeklarationer?
 • Styrkande handlingar vid kontroll?

Expert som föreläsare
Anna Folkesson är föreläsare under utbildningen. Hon är erfaren expert och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden.

"Tack för en givande utbildning i Frihandelsavtal. Ett ämne som jag upplevde som krångligt innan men fått en helt annan uppfattning om efter utbildningen."
Camilla Fritzson, Kinnarps AB

Pris. SEK 5 900 exkl moms. Kaffe, lunch och dokumentation ingår. 

När: 3 juni 09.00 -16.30 

Anmäl dig: Skicka oss ett mail för att anmäla dig! 

Frågor? Kontakta gärna Mats Söderström – se kontaktinfo till höger.

Var. Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Onlineutbildning. Förbered dig inför kursen genom att gå vår onlineutbildning i Frihandelsregler, utbildningen är kostnadsfri och tar cirka 10 minuter. 

 

en bild

Mats Söderström

Adviser Adviser
+46 8 588 662 75
en bild

Anna Folkesson

Senior Adviser - föräldraledig Stockholm Senior Adviser - föräldraledig, Stockholm
+46 8 588 66 339