Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Export i praktiken för säljare

Säljarens roll i en exportaffär har avgörande betydelse för företagets framgångar. Att kunna erbjuda din kund en bra finansieringslösning är ett viktigt säljargument. Val av betalningsvillkor är avgörande, dels för att få betalt i rätt tid men också för att underlätta en finansieringslösning till din kund. Att vara väl insatt i leveransvillkoren kan innebära konkurrensfördelar. Under denna halvdagsutbildning får du verktyg för att göra ännu bättre exportavtal.

I denna utbildning som är särskilt riktad till dig som är exportsäljare, tar vi avtalet som utgångspunkt där några av de viktigaste avtalskomponenterna gås igenom. T.ex. när blir en offert bindande? Var ska en eventuell tvist lösas? Vilket lands lag ska gälla? Vi går igenom offertens huvudpunkter liksom allmänna leveransbestämmelser/standardavtal.

Att kunna erbjuda sin utländska kund en bra finansieringslösning är ett viktigt säljargument och kan innebära en stor konkurrensfördel. Vill din kund ha en leverantörskredit? Behöver du mer rörelsekapital? Vill du ha betalt i förskott men kunden kräver en förskottsgaranti? Vi ger dig lösningarna och lär dig om vilka finansieringsmöjligheter som Almi, EKN, SEK, Swedfund m.fl erbjuder.

Många små och medelstora bolag avstår från potentiellt lönsamma exportaffärer på grund av risken att inte få betalt. Så ska det inte behöva vara. Vi lär dig mer om olika betalningslösningar som är bra både ur säljarens och köparens perspektiv.

Att vara väl insatt i leveransvillkoren innebär att man kan erbjuda bra lösningar till sina kunder utan att riskera oväntade komplikationer. Vi går  igenom vilka kostnader och risker som är förenade med olika leveransvillkor.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig främst till dig som är exportsäljare

Mål: Att du ska kunna ge din kund ett konkurrenskraftigt erbjudande och själv ha kontroll på konsekvenserna

Vi tar bland annat upp:

  • Säljarens roll i den internationella leveranskedjan
  • Exportoffertens roll, innehåll och huvudpunkter
  • Importavgifter och -regler, en viktig del i säljarens kalkyl
  • Betalningsformer vid internationella affärer, vad säljaren särskilt bör tänka på  
  • Leveransvillkoren i Incoterms®2010 och nya Incoterms®2020, säljarens och köparens åtaganden
  • Finansiering av exportaffären, en stor konkurrensfördel 

Experter som föreläsare:
Yvonne Brycker och Linda Laszlo Ek är föreläsare under utbildningen. De är erfarna experter och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden.

Var: Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Pris: 3 900 SEK exkl. moms (halvdagsutbildning). I utbildningsavgiften ingår kaffe och dokumentation. 

Så här anmäler du dig: Vänligen klicka på KALENDARIUM uppe till höger för mer information och registrering. Hjärtligt välkommen med din anmälan!

Frågor? Kontakta gärna någon av oss på Business Sweden – se kontaktinfo till höger.

 

en bild

Yvonne Brycker

Senior Adviser Stockholm Senior Adviser, Stockholm
+46 8 588 660 17
en bild

Linda Laszlo Ek

Senior Adviser Stockholm Senior Adviser, Stockholm
+46 8 588 663 81