Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

UTBILDNINGAR I PRAKTISKT EXPORTARBETE

en bild
Våra utbildningar i praktiskt exportarbete

Kunskap i exporttekniska frågor är grundläggande för att du ska lyckas med din utlandssatsning. Om du gör rätt från början minskar du risken för leveransförseningar, tullproblem eller att köparen väljer en av dina konkurrenter. Med välutbildade medarbetare sparar ditt företag tid och pengar samtidigt som affärerna utvecklas. Så missa inte möjligheten att ge dig och dina medarbetare relevant utbildning i praktiskt exportarbete.

Nedan följer en kort sammanfattning av de utbildningar som Business Sweden erbjuder.

Internationell e-handel. Under denna kurs går vi igenom olika områden som man som e-handelsaktör bör hålla koll på inför en utlandsexpansion online. Vi går igenom strukturella och kulturella aspekter; allt från exporttekniska frågor till lokala preferenser och beteendemönster.

Export i praktiken för säljare. Säljarens roll i exportaffärer är avgörande för framgång. Bra finansieringslösningar och rätt betalnings- och leveransvillkor är viktiga säljargument. I den här halvdagsutbildningen får du verktygen och lär dig hur du gör ännu bättre exportavtal.

Exportdokument – effektiv och korrekt hantering. Du lär dig om de vanligaste exportdokumenten på rätt sätt. En professionellt skött dokumenthantering underlättat varuflödet och minskar risken för att dina varors tullklarering försenas i importlandet.

Frihandelsregler. Här informerar vi om EU:s olika frihandelsavtal och hur man säkerställer att en produkt uppfyller ursprungsreglerna. Vi går också igenom kumulation, ursprungsintyg och leverantörsdeklarationer.

Förbättra din export. Här lär du dig praktiskt exportarbete med alla viktiga delar som ingår i internationella leveranskedjan. I kursen har vi samlat flera av Business Swedens exporttekniska experter som föreläsare.

Leveransvillkor och utlandsbetalningar. I den här fördjupningskursen ger vi dig en omfattande genomgång av leveransvillkoren i Incoterms® 2020 och olika betalningsvillkor, bland annat remburser och EKN-garanti. Du lär dig att minimera riskerna för missförstånd vad gäller ansvaret för transporten och risken att inte få betalt.

Leveransvillkor och Incoterrms® 2020 På den här halvdagsutbildningen fokuserar vi helt på leveransvillkor, främst Incoterms® 2010 och Incoterms® 2020. Vad är det för nyheter och skillnader, och vad kommer det betyda för dig i ditt praktiska arbete?

Leverantörsdeklaration ursprung och utfärdande – en kurs för dig som blir ombedd att fylla i en leverantörsdeklaration. Vi går igenom vad företag som fyller i en leverantörsdeklaration faktiskt intygar, vad begreppet kumulation innebär och vilken deklaration som passar ditt företag bäst.

Logistik för icke-logistiker. Inom logistiken finns många olika begrepp: supply chain, 3PL, Lean, cross docking... Vi visar vad logistik betyder för ditt företag och diskuterar grunderna i ämnet. Vi går också igenom hur olika logistikmodeller kan användas i ditt företag.

Transportkunskap för exportörer. En fungerande och prisvärd transportlösning är definitivt en konkurrensfördel. Att på rätt sätt hantera avtal, dokument och försäkringar för transporten kan vara avgörande faktorer för framgång. I utbildningen går vi igenom hur internationella transporter går till och vad du behöver tänka på.

Skräddarsydda utbildningar. Naturligtvis kan vi skräddarsy en utbildning i exportteknik enligt dina önskemål. Du kanske vill kombinera olika kurser och samtidigt bredda gruppen av deltagare? I sådana fall anpassar vi innehåll från våra olika kurser som täcker just ditt företags behov. Det mesta är möjligt – allt för att ni ska lyckas med utlandssatsningen.

Onlineutbildningar. Här samlar vi våra kostnadsfria onlineutbildningar inom exportteknik. 

 

en bild

Carl Winberg

Adviser Adviser
+46 8 588 660 02