Utbildningar i exportregler

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Utbildningar i praktiskt exportarbete

en bild
Här hittar du Business Swedens utbildningar i praktiskt exportarbete och internationell handel.

E-handel på export 

Under denna kurs presenterar vi olika områden som du som e-handelsexportör bör känna till för att öka förutsättningarna för en så framgångsrik internationell satsning som möjligt. Vi går igenom såväl strukturella som kulturella aspekter - allt ifrån rent exporttekniska frågor så som tull- och momsregler, dokumenthantering och legala frågor till lokala preferenser och beteendemönster, som är av betydelse och många gånger avgörande att anpassa sig efter för en lyckad e-handelsexport.

Export i praktiken för säljare

Säljarens roll i en exportaffär har avgörande betydelse för företagets framgångar. Att kunna erbjuda sin kund en bra finansieringslösning är ett viktigt säljargument. Val av betalningsvillkor är avgörande, dels för att få betalt i rätt tid men också för att underlätta en finansieringslösning till sin kund. Att vara väl insatt i leveransvillkoren kan innebära konkurrensfördelar. Under denna halvdagsutbildning får du verktyg för att göra ännu bättre exportavtal.

Exportdokument - Effektiv och korrekt hantering

En professionellt skött dokumenthantering underlättar varuflödet mellan säljare och köpare. Du får lära dig att fylla i de vanligaste exportdokumenten korrekt. Därmed minskar risken att varornas tullklarering i importlandet försenas.

Frihandelsregler

Denna utbildning ger information om EU:s olika frihandelsavtal och hur man som exportör eller leverantör säkerställer att en produkt uppfyller ursprungsreglerna i avtalen.  Vi tar upp begreppet kumulation och går igenom olika ursprungsintyg samt leverantörsdeklarationer. 

Förbättra din export

En utbildning i praktiskt exportarbete med alla viktiga delar som måste förberedas för en framgångsrik exportsatsning. Här har vi samlat flertalet av Business Swedens exporttekniska rådgivare som föreläsare. 

Leveransvillkor och utlandsbetalningar

Två av de stora riskerna vid internationella affärer är ansvaret för transporten, och de kostnader och risker som den medför, samt risken att inte få betalt. Samtidigt är betalningslösningen och leveransvillkoret kraftfulla säljverktyg. I denna fördjupningskurs ger vi dig en omfattande genomgång av leveransvillkoren i Incoterms® 2010 och olika betalningsvillkor som Dokumentinkasso, Remburs, EKN-garanti och Betalningsgaranti.

Leverantörsdeklartion - ursprung och utfärdande

Leverantörer till exportörer spelar en nyckelroll i användandet av EU:s frihandelsavtal. Leverantörer kan därför stärka sin konkurrenskraft genom att vara pålästa och erbjuda korrekt utfärdade leverantörsdeklarationer. 

Logistik för icke-logistiker

Supply chain, 3PL, Lean, cross docking. Inom logistiken finns många olika begrepp och uttryck. Har ni precis börjat tänka på logistikfrågorna? Vi visar vad logistik kan betyda för ert företag. Vi diskuterar grunderna inom logistiskt tänkande, vad logistik omfattar och påverkar, går igenom vad begreppen betyder och hur olika modeller kan användas hos er.

Transportkunskap för exportörer

Ett väl fungerande och prisvärt transportpaket är ett konkurrensmedel i utrikeshandeln. Att hantera transportavtal, transportdokument och transportförsäkringsfrågor på rätt sätt kan vara avgörande faktorer i exportaffärer. Utbildningen går igenom hur internationella transporter går till och vad ni som transportköpare och transportbokare behöver tänka på.  

Skräddarsy er utbildning!

Vi skräddarsyr en utbildning exportteknik utifrån just era behov. Vill ni kombinera olika kurser för att täcka just era behov och bredda gruppen av deltagare? Då kan vi sätta ihop element från olika kurser – till exempel betalningslösningar, leveransvillkor och transporter, eller exportdokument, frihandelsregler och finansiering.

en bild

Carl Winberg

Advisor Advisor
+46 8 588 660 02
E-post carl.winberg@business-sweden.se