en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Utbildningar i praktiskt exportarbete

Här hittar du Business Swedens utbildningar i praktiskt exportarbete och internationell handel.

E-handel på export 

Nytt! Omarbetat och utökat material för 2017 års kurstillfällen som bland annat ger mer utrymme för interaktivitet och erfarenhetsutbyten.
Under denna kurs ger vi råd och vägledning i hur man framgångsrikt förbereder sitt företag att bedriva e-handel över gränserna. Vi går igenom lagar, sedvanor och trender som idag styr e-handeln både inom EU och i övriga världen och andra områden som man behöver ha koll på som tullregler, moms och logistik.

Export i praktiken för säljare

Här går vi igenom de viktigaste avtalskomponenterna för säljare och köpare vad gäller leverans- och betalningsvillkor, finansieringsupplägg mm. Vi går också igenom bra informationskällor om exportformaliteter som säljaren har nytta av.

Exportdokument - ifyllande och hantering

En professionellt skött dokumenthantering underlättar varuflödet mellan säljare och köpare. Du får lära dig att fylla i de vanligaste exportdokumenten korrekt. Därmed minskar risken att varornas tullklarering i importlandet försenas.

Frihandelsregler

Denna utbildning ger bl a besked om EU:s frihandelsavtal och förutsättningarna för en varas ursprungsstatus. Vi tar upp begreppet kumulation och går igenom ursprungsintyg samt faktura- och leverantörsdeklarationer. 

Förbered din export - en praktisk vägledning 

En utbildning i praktiskt exportarbete med alla viktiga delar som måste förberedas för en framgångsrik exportsatsning. Här har vi samlat flertalet av Business Swedens exporttekniska specialister som föreläsare. 

Leveransvillkor och utlandsbetalningar

Vi går grundligt igenom innehållet i leveransvillkoren i Incoterms® 2010. Vidare om risker i utlandsaffärer, olika betalningsformer t.ex. remburser, garantier och kreditförsäkringar. Även praktiska övningsexempel.

Logistik för icke-logistiker

3PL, Lean, cross-docking… Inom logistiken finns många olika begrepp och uttryck. Vi diskuterar grunderna inom logistiskt tänkande, ger en översikt över området, går igenom vad begreppen betyder och vad det kan betyda för ert företag.

Transportkunskap för exportörer

Ett väl fungerande och prisvärt transportpaket är ett konkurrensmedel i utrikeshandeln. Utbildningen tar upp viktiga frågeställningar om vad man som transportköpare och transportbokare behöver tänka på. 

Skräddarsy er utbildning!

Vi skräddarsyr en utbildning exportteknik utifrån just era behov. Vill ni kombinera olika kurser för att täcka just era behov och bredda gruppen av deltagare? Då kan vi sätta ihop element från olika kurser – till exempel betalningslösningar, leveransvillkor och transporter, eller exportdokument, frihandelsregler och finansiering.

maria-bjork-180x180

Maria Klebert Björk

Stockholm , Stockholm
+46 8 588 660 50
E-post maria.bjork@business-sweden.se