Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Hyr en ursprungsexpert

Visste du att det kan bli dyrt att använda frihandelsavtalen fel? Tycker du att det är svårt med ursprung? Kan du avgöra om dina produkter uppfyller ursprungsreglerna i EU:s frihandelsavtal? Är du osäker på om du gör rätt eller vill du öka din konkurrenskraft genom att kunna erbjuda rätt ursprungsintyg och leverantörsdeklarationer? Hyr då in en ursprungsexpert från Business Sweden!

Genom att hyra en ursprungsexpert hjälper våra experter dig på plats med just dina frågor. Ursprungsexperten hjälper dig att beräkna ursprung och att göra en kalkyl som gör att du använder frihandelsavtalen på rätt sätt. Kalkylen och beräkningen kan du också använda exempelvis i tillståndsansökan till Tullverket. Våra experter har lång erfarenhet från arbete inom tull och ursprung.

En dag med en ursprungsexpert kostar 15 000:- exkl. moms. 

Våra ursprungsexperter är Anna Folkesson och Mats Söderström.

Anna Folkesson har studerat nationalekonomi med inriktning på ekonomisk integration. Anna har en bakgrund från Tullverket där hon jobbat som tullrevisor och som nationell specialist i frihandel och ursprung. I den senare tjänsten deltog Anna i arbetet med att förhandla fram ursprungsreglerna i EU:s olika frihandelsavtal. Hon har därtill jobbat med frihandelsavtalsförhandlingar på Kommerskollegium innan hon 2015 började på Business Sweden som rådgivare och expert i ursprung och frihandel.

Mats Söderström har studerat ekonomi och har en bakgrund från myndighetsvärlden där han jobbat med effektivitetsrevisoner av både privata som statliga enheter. Mats har dessutom en gedigen erfarenhet från att ha arbetat som tullrevisor på Tullverket där han bland annat jobbade med att granska ursprungsintygens riktighet. Sedan cirka två år jobbar Mats på Business Sweden som rådgivare och expert i framförallt exportdokument.

Kontakta oss på exportregler@business-sweden.se om du vill veta mer eller är intresserad av att boka en dag för hyr en ursprungsexpert.