en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Skeppningshandboken

Står ditt företag inför en internationell expansion eller är ditt företag redan verksamt på flera utländska marknader? Oavsett så är det viktigt att sätta sig in i de exporttekniska frågorna till exempel importregleringar, tullförhållanden, vilka dokument som krävs, lämpliga betalningsformer, finansieringsmöjligheter med mera. I Skeppningshandboken finner du dels uppgifter om allmänna exportregler, dels specifik landinformation om bestämmelser för export till cirka 190 länder. Du finner också information om lämpliga betalningsformer och inkassorutiner i över 60 länder.

Att i god tid sätta sig in i de exporttekniska frågorna är viktigt för att minimera risken att råka ut för otrevliga överraskningar t ex att varan fastnar i den utländska tullen eller att betalningen blir försenad eller ännu värre uteblir.

skeppningshandbok_exportmisstag_714x450_swe

I Skeppningshandboken finner du fördjupad information om vad som gäller vid export till tredje land. T ex eventuella exportrestriktioner, vad innebär en exportdeklaration, skillnad mellan en faktura och proformafaktura, momshantering etc. men också vad som gäller vid utförsel till andra EU-länder t ex vad Intrastat är och vilka dokument som krävs. I Skeppningshandboken finner du också information om hur du kan säkra dina kundfordringar t ex med betalning mot remburs eller med en EKN-garanti.

Genom att ta del av den specifika landinformationen i Skeppningshandboken blir exporthanteringen både enklare och säkrare. Här finner du information om vilka dokument som krävs vid export till ett visst land och hur dessa dokument ska formuleras, vilka uppgifter som måste finnas med, om de behöver legaliseras eller ej. Du kan vidare läsa om eventuella krav på hur varan ska märkas, om särskild certifiering av produkten krävs etc. Vi rekommenderar även lämpliga betalningsvillkor och informerar om eventuella valutaregleringar och tillgång till kreditinformation  

För att se hur Skeppningshandboken är upplagd kan du titta på exempel med Norge och Kina (betalningar).

Vi hoppas att du ska uppskatta Skeppningshandboken!

Priset på en helårsprenumeration är 4 900 kronor (plus moms). 

"Skeppningshandboken - ett måste för alla exportörer"

Senaste uppdateringar

Fortfarande stora problem vid export till Algeriet. Många produkter omfattas av krav på importlicens. Om inte vissa procedurer sker korrekt finns det risk att inte godset kan inklareras i tullen.
Ändrat 26 okt 2017
Som en del av låneavtalet mellan egyptiska regeringen och IMF har tidigare restriktioner i form av beloppsgränser för transfereringar till utlandet hävts av Egyptens Centralbank i juni 2017.
Ändrat 12 sep 2017
Ändrat 25 aug 2017
Ändrat 25 aug 2017
Ändrat 25 aug 2017

Kontaktperson

Företagsinformation

Obs! Uppge det land i vilket ditt företag är momsregistrerat.

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *

Betalningsmetod


Fakturaadress är samma som postadress
Totalsumma: 1650 SEK Moms (25%) är inte inkluderat i priset. Detta läggs på vid betalning.
yvonne-brycker

Yvonne Brycker

Stockholm , Stockholm
+46 8 588 660 17
E-post yvonne.brycker@business-sweden.se
mats-soderstrom-180x180

Mats Söderström

Project Manager Project Manager
+46 8 588 662 75
E-post mats.soderstrom@business-sweden.se