Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Skeppningshandboken

Står ditt företag inför en internationell expansion eller är ditt företag redan verksamt på flera utländska marknader? Oavsett så är det viktigt att sätta sig in i de exporttekniska frågorna till exempel importregleringar, tullförhållanden, vilka dokument som krävs, lämpliga betalningsformer, finansieringsmöjligheter med mera. I Skeppningshandboken finner du dels uppgifter om allmänna exportregler, dels specifik landinformation om bestämmelser för export till cirka 190 länder. Du finner också information om lämpliga betalningsformer och inkassorutiner i över 60 länder.

Företag bör minimerar risken för otrevliga överraskningar, till exempel att varorna fastnar i den utländska tullen eller att betalningen blir försenad eller helt uteblir. Därför är det viktigt att i god tid sätta sig in i de exporttekniska frågorna. 

en bild

Genom att ta del av den specifika landinformationen i Skeppningshandboken blir exporthanteringen både enklare och säkrare. Här finner du information om vilka dokument som krävs vid export till 190 länder och hur dokumenten ska formuleras, vilka uppgifter som måste finnas och om de behöver legaliseras. Du kan även läsa om du måste märka en vara på ett särskilt sätt eller om mottagarlandet kräver att du måste certifiera varan. Vi rekommenderar även lämpliga betalningsvillkor och informerar om eventuella valutaregleringar och tillgång till kreditinformation. 

I Skeppningshandboken finns även fördjupad information om vad som gäller vid export till tredje land. Till exempel information om eventuella exportrestriktioner, vad en exportdeklaration innebär, skillnad mellan en faktura och proformafaktura, momshantering. Skeppningshandboken har också information om vad som gäller vid utförsel till andra EU-länder, till exempel vad Intrastat är och vilka dokument du behöver. Det finns även information om hur du säkrar dina kundfordringar, till exempel betalning mot remburs eller med en EKN-garanti.

För att se hur Skeppningshandboken är upplagd kan du se exempel på Norge och Kina (betalningar).

Vi hoppas att du ska uppskatta Skeppningshandboken!

Priset på en helårsprenumeration är 4 900 kronor (plus moms). 

"Skeppningshandboken - ett måste för alla exportörer"

Senaste uppdateringar

En ny produktcertifiering, SABER, kommer införas 1 juli 2018 i Saudiarabien. Certifieringen omfattar flera produkter.
Ändrat 9 mar 2018
Krav på CTN-nummer vid import till Ghana från 1 mars 2018. Importören eller dess ombud ska ansöka om numret.
Ändrat 21 feb 2018
Risken att göra affärer i Iran minskar och EKN uppgraderar Iran från landriskklass 6 till 5. De europeiska bankerna är dock fortsatt försiktiga med att medverka i Iran-affärer.
Ändrat 13 feb 2018
Från den 16 april 2018 kommer Elfenbenskusten kräva att de flesta varor som importeras har ett "Certificate of Conformity".
Ändrat 8 feb 2018
De regionala handelskamrarna i Sverige kan utfärda ett Certificate of Free Marketing som krävs av Algeriet sedan 180102. Kravet gäller både vid betalning mot remburs och mot dokumentinkasso (CAD).
Ändrat 1 feb 2018

Kontaktperson

Företagsinformation

Obs! Uppge det land i vilket ditt företag är momsregistrerat.

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *

Betalningsmetod


Fakturaadress är samma som postadress
Totalsumma: 4900 SEK
en bild

Yvonne Brycker

Stockholm , Stockholm
+46 8 588 660 17
E-post yvonne.brycker@business-sweden.se
en bild

Mats Söderström

Project Manager Project Manager
+46 8 588 662 75
E-post mats.soderstrom@business-sweden.se