Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Nyheter

Ytterligare möjligheter för svenska livsmedelsföretag i Taiwan
Nu går det att exportera nötkött från Sverige till Taiwan, se här. För att få det hälsointyg som krävs, kontakta Livsmedelsverket. Läs även gärna den studie som Business Swedens kontor i Taiwan har skrivit om livsmedelsexport till landet.

EU:s frihandelsavtal med Kanada innebär nya exportmöjligheter för svensk export av kakor, kex, choklad och ost
Frihandelsavtalet mellan EU och Kanada (CETA) trädde i kraft den 21 September. Produkter med ursprung inom EU kan nu få nedsatta tullavgifter vid export till Kanada. Läs mer här.

Ryssland stoppar import av livsmedel
Information om sanktionerna kring livsmedelsexport till Ryssland finns här.

Klart för kycklingfötter till Asien

Nya marknader i Japan och Hongkong öppnas upp för svenska kyckling- och nötköttexportörer. Sverige är nu godkänt för export vilket betyder att svenska produkter kan exporteras till flera marknader i Asien. – Det är viktigt att svensk livsmedelsindustri är med och konkurrerar på de här marknaderna och fortsätter söka nya handelsöppningar. Matkulturen i Asien skiljer sig från den svenska vilket betyder att vi kan öppna upp för en ny typ av export av varor som de svenska konsumenterna inte är så intresserade av, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.
Matkulturerna i Asien är ofta en annan vilket gör att styckningsdetaljer så som kycklingfötter och grisöron är mer intressanta på den marknaden än vad de är i Sverige. Detta öppnar upp för en ny och ökad export.
I november ledde Eskil Erlandsson en svensk livsmedelsdelegation till Hongkong och Shanghai där bland andra Livsmedelsföretagen ingick. Huvudsyftet med resan vara just att bana väg för nya avtal och exportmöjligheter för svenska livsmedel. (13 december 2012)