Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Rules of Origin Tool

Business Sweden har skapat ett verktyg för att företag enklare ska kunna söka på både produktspecifika och generella ursprungsregler i frihandelsavtal.

I verktyget finns det möjlighet att söka på en produktspecifik ursprungsregel, baserat på HS-nummer, för ett specifikt avtal eller för flera olika avtal samtidigt. Samma möjlighet finns för artikelsök i de generella ursprungsreglerna, sökningen kan exempelvis användas för att jämföra och undersöka villkoren för ursprungsintyg eller toleransregeln i olika frihandelsavtal.

När du söker på HS-nummer i produktreglerna eller på artikel i artikelregistret så kommer sökningen att göras på alla avtal om du inte aktivt klickar på ”välj avtal” och därefter väljer det eller de avtal du vill undersöka. Vissa avtal omfattar flera olika länder och för information om vilka länder som ingår i vilka landsgrupper finns på förstasidan i verktyget.

Verktyget är fortfarande under utveckling och kommer gradvis att uppdateras med ny information och nya funktioner, om du märker att något inte funkar som det ska eller att någon sökning ger ett oförväntat resultat så hör av dig till oss på exportregler@business-sweden.se.