Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Användande av EUR.1, exempel 1

Företaget G. B. Svensson Elektriska AB, levererar en sändning lampor av olika slag till en kund i Makedonien. Alla dessa har förmånsberättigande EU-ursprung. För att slippa tullen som gäller i Makedonien för lamporna, måste de utfärda och lämna in ett ursprungsintyg till den makedonska tullmyndigheten vid importen.

Sändningens överstiger 6000 euro och de har inget tillstånd att använda fakturadeklaration för ett högre värde. Därför kan de inte använda fakturadeklaration. 

Företaget utfärdar och skriver under varucertifikat EUR.1, både certifikatsdelen och ansökningsdelen. Blanketten är självkopierande och ansökningsdelen blir ifylld och underskriven samtidigt som de fyller i och skriver under certifikatsdelen.

Den ifyllda och underskrivna EUR.1-blanketten lämnas in till närmaste Tullkontor eller till handelskammare tillsammans med en handling som visar att utförsel ägt rum eller är "säkerställd" (kan vara faktura, exportdeklaration, frakthandling, ordererkännande, etc.)

Tullverket respektive handelskammaren utför certifieringen genom stämpling och underskrift i fält 11 på certifikatsdelen. Det färdiga certifikatet ser ut enligt följande:

en bild