en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Exportguiden

Behöver du vägledning och information om hur du på bästa sätt kan förbereda din export? Exportguiden är en kostnadsfri digital guide som går igenom alla de moment som rör den praktiska hanteringen av export. Här kan du få grundläggande information om t.ex. exportofferter, finansieringslösningar, produktkrav, dokumenthantering, tullar och moms samt transport, leveransvillkor och utlandsbetalningar.

Inför en ny exportsatsning finns det många frågeställningar man bör sätta sig in i och förbereda i god tid, för att få en så smidig och effektiv hantering av exportprocessen. I Exportguiden hittar du information om alla de områden som man som exportör oftast behöver hantera och beakta inför en export, såsom hur man kan förbereda exportofferten, hitta lämpliga finansieringslösningar och hur man går tillväga för att hitta regelverk för eventuell produktanpassning på den nya marknaden. Här kan man hitta verktyg och databaser där man på egen hand kan ta reda på export- och importformaliteter som dokumentkrav, tullar och moms/införselavgifter samt råd kring vad man ska tänka på vid den fysiska transporten av varor över gränser med fokus på leveransvillkoren. Även nyttig information kring hur man säkrar utlandsbetalningar går att finna här samt mallar till vanliga exportdokument. I vänsterrubriken kan man klicka sig in på den eller de områden man önskar veta mer om.

Om du har förberett de 5 exporttekniska stegen i exportprocessen enligt nedan bild har du kommit en god bit på vägen för att så långt som möjligt säkra både en trygg och framgångsrik exportprocess.

De 5 exporttekniska stegen i exportprocessen:

de fem exporttekniska stegen i exportprocessen

Förbered din Export - utbildningen för dig som vill lära dig mer om export

Som ett komplement till denna grundläggande digitala guide arrangerar Business Sweden regelbundet olika utbildningar om export i praktiken, bl.a. utbildningen: Förbered din Export - Praktisk vägledning, där flera av Business Swedens experter ger en pedagogisk vägledning i varje exporttekniskt moment och lyfter viktiga frågeställningar som man som exportör bör förbereda i god tid för att bli så framgångsrik med sin export som möjligt. Under utbildningen presenteras även nyttiga verktyg och databaser som man som exportör har stor nytta av i sitt fortsatta expansionsarbete. Läs mer om alla våra utbildningar i exportregler här.


Procedurer och regelverk i internationell handel är i ständig förändring. Business Swedens egna experter uppdaterar därför innehållet i guiden kontinuerligt. 

Uppdaterad: 22 sep 2017
wtc2

Exporttekniska avdelningen

Stockholm , Stockholm
08-588 660 00
E-post exportregler@business-sweden.se