en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

E-handelsguiden

Står ni inför en internationell expansion av er webshop? E-handelsguiden innehåller information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på runt 20 olika e-handelsmarknader både inom och utanför EU. Guiden är ett verktyg som syftar till att underlätta för svenska företag som vill satsa på gränsöverskridande e-handel och bli framgångsrika globala e-handelsaktörer. Observera att för att få åtkomst till innehållet i guiden måste man gå in och registrera sig (helt kostnadsfritt) och sedan logga in - se längst ner på denna sida.

Obs! Nu har vi kartlagt tre nya intressanta e-handelsmarknader: Sydkorea, Indien och Schweiz! Klicka på flaggorna nedan så får du direkt-access in i landguiderna.

Idag finns det fantastiska möjligheter för företag i alla storlekar att, genom gränsöverskridande e-handel, bli framgångsrika globala företag. E-handeln har ökat kraftigt under de senaste åren och det handlas alltmer över gränserna. En trend som spås öka från år till år. Men i och med den ökade globaliseringen av e-handeln, ökar också konkurrensen. Inför en utlandssatsning av sin webshop finns det mycket man bör tänka igenom och framförallt en hel del man bör förbereda och ta reda på om man vill bli långsiktigt framgångsrik med sin e-handel. En av nyckelkomponenterna för att lyckas är att skaffa sig kunskap om varje specifik marknad som man har för avsikt att sälja mot och anpassa sin webshop lokalt.

Vad innehåller Guiden?

E-handelsguiden innehåller landspecifik fakta med information om lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender som rör e-handeln på omkring 20 olika e-handelsmarknader. Varje landguide har även mängder med länkhänvisningar till lokala sajter om man vill fördjupa sig på något område. För några av de större marknaderna utanför EU som t.ex. USA, Kina och Japan finns även en nedladdningsbar broschyr med Business Swedens tips och råd till svenska e-handelsföretag. Dessutom innehåller denna guide en allmän del om gränsöverskridande e-handel med fokus på exporttekniska frågeställningar och områden som e-handelsföretagen bör känna till för att kunna sälja framgångsrikt och säkrare på en viss marknad.

För en långsiktig framgång med sin webshop internationellt och för att kunna stå sig mot konkurrerande globala e-handelsaktörer, blir det alltmer tydligt hur viktigt det är att man anpassar sig efter de lokala förutsättningar som råder på varje marknad. E-handelsguiden underlättar detta arbete. 

I vänsterspalten under rubriken "Allmän del om gränsöverskridande e-handel" kan man läsa om olika viktiga områden som man generellt bör beakta inför en internationell expansion av sin webshop. För landspecifik information, klicka på flaggorna nedan.

Vill du lära dig mer om att expandera internationellt via e-handel? Business Sweden arrangerar en kurs om e-handel på export

Som ett komplement till E-handelsguiden arrangerar Business Sweden en kurs som heter: "E-handel på export", där våra experter inom affärsjuridik, tull & moms samt logistik, går igenom många av de frågeställningar och områden som är av vikt för att nå långsiktig framgång med sin e-handel utomlands. Kursen arrangeras i flera städer, bland annat Stockholm och Göteborg. Till våren 2017 har kursen omarbetats och utökats med mer praktiska övningar och interaktivitet bland deltagarna. Läs mer om denna kurs och välkommen att anmäla dig här.

Guidens landspecifika del täcker följande länder:

belgien-1
Belgien
danmark-1
Danmark
estland-1
Estland       
finland-1
Finland
frankrike-1
Frankrike
INDIEN
Indien
island-1
Island
italien-1
Italien
 Japan
Japan
Kanada
Kanada
 kinasmall
Kina
 lettland-1
Lettland
 lithuania-1
Litauen
nederlanderna-1
Nederländerna
norway-1
Norge
polen-1
Polen 
ryssland-1
Ryssland 
schweiz
Schweiz
spanien-1
Spanien
united-kingdom-1
Storbritannien 
flag_of_south_korea.svg
Sydkorea
tyskland-1
Tyskland 
usasmall 
USA
Österrike
Österrike

I samarbete med

     tillvaxtverket regeringskansliet 

 

Kontaktperson

Företagsinformation

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *
Uppdaterad: 23 feb 2017
linda-lazlo-ek

Linda Laszlo Ek

Stockholm , Stockholm
+46 8 588 663 81
E-post linda.laszlo-ek@business-sweden.se
christina-stantceva-180x180

Christina Stantceva

+46 8 588 665 01
E-post christina.stantceva@business-sweden.se