Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

E-handelsguiden

Står ni inför en internationell expansion av er webshop? E-handelsguiden innehåller information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på omkring 30 olika e-handelsmarknader både inom och utanför EU. För att få åtkomst till innehållet i guiden måste man gå in och registrera sig (helt kostnadsfritt) och sedan logga in - se längst ner på denna sida.

Idag finns det fantastiska möjligheter för företag i alla storlekar att, genom gränsöverskridande e-handel, bli framgångsrika globala företag. E-handeln har ökat kraftigt under de senaste åren och det handlas alltmer över gränserna. En trend som spås öka från år till år. Men i och med den ökade globaliseringen av e-handeln, ökar också konkurrensen. Inför en utlandssatsning av sin webshop finns det mycket man bör tänka igenom och framförallt en hel del man bör förbereda och ta reda på om man vill bli långsiktigt framgångsrik med sin e-handel. En av nyckelkomponenterna för att lyckas är att skaffa sig kunskap om varje specifik marknad som man har för avsikt att sälja mot och anpassa sin webshop lokalt.

Nyhet! Nu är E-handelsguidens 30 e-handelsmarknader uppdaterade för 2019!

Vad innehåller Guiden?

E-handelsguiden innehåller landspecifik fakta med information om lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender som rör e-handeln på 30 olika e-handelsmarknader. Varje landguide har även mängder med länkhänvisningar till lokala sajter om man vill fördjupa sig på något område. För några av de större marknaderna utanför EU som t.ex. USA, Kina och Japan finns även en nedladdningsbar broschyr med Business Swedens råd och rekommendationer till svenska e-handelsföretag.

För en långsiktig framgång med sin webshop internationellt och för att kunna stå sig mot konkurrerande globala e-handelsaktörer, blir det alltmer tydligt hur viktigt det är att man anpassar sig efter de lokala förutsättningar som råder på varje marknad. E-handelsguiden underlättar detta arbete. 

I vänsterspalten under rubriken "Allmän del om gränsöverskridande e-handel" kan man läsa om olika viktiga områden som man generellt bör beakta inför en internationell expansion av sin webshop. För landspecifik information, klicka på flaggorna nedan.

Global e-handel - SÅ LYCKAS DU MED DIN EXPORTSATSNING

Som ett komplement till denna E-handelsguide erbjuder Business Sweden regelbundet kursen: "Global e-handel - så lyckas du med din exportsatsning", där våra experter inom affärsjuridik, tull & moms samt logistik, går igenom många av de frågeställningar och områden som är av vikt för att nå långsiktig framgång med sin internationella försäljning online. Kursen arrangeras bland annat i Stockholm och i Göteborg (även på andra orter emellanåt). Vill du veta mer om denna kurs, kontakta gärna vår Senior Advisor och kursansvarig, Linda Laszlo Ek (se kontaktuppgifter i högerspalten) eller läs mer om kursen och anmäl dig direkt till 2019 års kurser här.

”Vi kommer absolut att ha Business Sweden som ett bollplank i vår fortsatta tillväxtresa inom e-handel. Det är viktigt för oss att ha en kompetent samarbetspartner här i Sverige som vi enkelt kan få kontakt med när olika exporttekniska frågor dyker upp”.

Göran Agardh, VD IDUN Minerals

 
Guidens landspecifika del täcker följande länder:

Australien
Australien
en bild
Belgien
en bild
Brasilien
en bild
Danmark
en bild
Estland
en bild
Finland
en bild
Frankrike
INDIEN
Indien
en bild
Island
en bild
Italien
Japan
Japan
Kanada
Kanada
en bild
Kina
en bild
Lettland
en bild
Litauen
en bild
Nederländerna
en bild
Norge
en bild
Polen 
en bild
Ryssland
Saudiarabien
Saudiarabien
schweiz
Schweiz
slovakien
Slovakien
Spanien
Spanien
Storbritannien
Storbritannien 
Sydkorea
Sydkorea
Tjeckien
Tjeckien
Tyskland
Tyskland 
USA 
USA
Österrike
Österrike
     

I samarbete med

     en bild en bild 

 

Kontaktperson

Företagsinformation

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *
Uppdaterad: 9 aug 2018
en bild

Linda Laszlo Ek

Senior Adviser Stockholm Senior Adviser, Stockholm
+46 8 588 663 81
en bild

Christina Stantceva

+46 8 588 665 01