Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Ny kurs i leverantörsdeklaration

Frihandelsavtal är på agendan runt om i världen. EU har många frihandelsavtal och under kommande år väntas avtalen med Japan och Singapore att träda ikraft. För att företag ska kunna använda frihandelsavtalen måste produkterna uppfylla ursprungsreglerna. Om exportören inte själv tillverkar produkterna eller om exportören är beroende av att insatsmaterialet har ursprung inom EU krävs att leverantören intygar ursprungsstatus. Intygandet sker i en leverantörsdeklaration.

För att kunna fylla i en leverantörsdeklaration korrekt måste leverantören ha kunskap om både ursprungsreglerna och produktens tillverkning. Business Sweden har därför tagit fram en ny utbildning för att ge leverantörer kunskap om ursprungsreglerna och vad det innebär att fylla i en leverantörsdeklaration. Kursen är en halvdagsutbildning som kommer att gå vid två tillfällen under hösten.

För mer information om kursen läs här.

Passa på att tipsa era leverantörer om ett tillfälle att få mer kunskap om ursprung och vad de intygar i leverantörsdeklarationen!

(Anna Folkesson)

29 Juni 2018