Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Nytt samarbete mellan Almi och EKN gör finansiering av export lättare

EKN försäkrar kreditrisken – Almi ger lån. Tillsammans blir detta en oslagbar kombination vid exportaffärer.

Ett nytt samarbete mellan EKN och Almi gör det lättare för mindre företag att finansiera sina exportsatsningar. Den nya finansieringslösningen skapar förutsättningar för fler exportaffärer genom att EKN försäkrar kreditrisken samtidigt som Almi står för lånet.

Bakgrunden till samarbetet och den nya lösningen är att just små och medelstora svenska bolag ibland har tvingats tacka nej till exportaffärer för att det saknats finansiering. Medan det sedan länge har funnits ett välfungerat system för finansiering av export för större bolag, har det inte alltid varit lika enkelt för de små och medelstora företagen.

– Vi träffar dagligen små och medelstora företag som har intressanta exportaffärer på gång, men där banken inte har möjlighet att hjälpa till även om det är bra affärer. Vår drivkraft, genom hela detta projekt, har varit att göra det enklare för mindre bolag vid exportsatsningar, säger EKN:s generaldirektör Anna-Karin Jatko.

I samarbetet deltar även SEK genom att ställa en låneram till förfogande för Almi och därigenom förbättra utlåningsmöjligheterna till exporterande företag.

 (Yvonne Brycker)

 

19 Juni 2018