Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Tänk på att se över tidsplanen om du har sålt mot remburs

Med anledning av konflikten i Göteborgs containerhamn är det många svenska exportföretag som drabbas hårt. Eftersom kapaciteten är kraftigt reducerad är det stor risk att leveranserna blir försenade. Vid betalning mot remburs är det viktigt att skeppning sker inom stipulerad tid. Därför är det viktigt att du som sålt mot remburs begär förlängning av skeppningstiden så att det inte blir en avvikelse. Bankerna och rembursen kan tyvärr inte ta hänsyn till konflikten.

Det kan också ta  längre tid från ombordnoteringsdatum till dess att B/L faktiskt blir utställda och dokumenten kan presenteras till banken. Risken är att dokumenten inte presenteras inom stipulerad tid. Därför måste du kanske även begära förlängning av rembursens giltighetstid så att det inte blir en avvikelse. Återigen, bankerna och rembursen kan inte ta hänsyn till konflikten.

Yvonne Brycker

16 Juni 2017