Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Export i praktiken för säljare – utbildning 6 april 2016

Försäljning på export kräver kunskap på många områden. Ett område som ofta underskattas är vikten för exportsäljare att känna till de legala konsekvenserna i de affärsavslut som görs med kunder världen över. Alltför ofta tecknas avtal där bl a leverans- och betalningsvillkoren är oklart formulerade. Detta leder lätt till kostnadsökningar, osäkerhet kring betalningen och i värsta fall stora förluster. En bra grund att utgå från är att redan på offertstadiet vara tydlig med de villkor kring bl a leverans, betalning mm som ska gälla.

Den 6 april håller vi vår populära utbildning ” Export i praktiken för säljare” som tar exportofferten som utgångspunkt för en heldag där de viktigaste avtalskomponenterna gås igenom grundligt. Vi går igenom viktiga punkter när exportofferten förbereds, säljarens och köparens åtaganden och skyldigheter vad gäller de olika villkoren i INCOTERMS 2010, betalningsformer, finansieringsupplägg med mera. Vi går också igenom viktiga informationskällor och exportformaliteter som säljaren har nytta av.

Utbildningen äger rum i Stockholm. Se mer information, program och anmälan.

(Sven-Åke Ström)

16 Mars 2016