Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Enklare att göra affärer på Algeriet

Sedan december 2014 är det möjligt för parterna att välja om betalning ska ske mot remburs eller mot dokumentinkasso vid export till Algeriet. Det här gäller oavsett bransch. Bakgrund är att Algeriet 2009 införde krav på att all import till landet enbart skulle betalas mot remburs. Därefter har vissa lättnader skett men det är först nu som betydliga lättnader sker i och med att ”Loi de Finance 2014” publicerades.    

Avser affären "akut" import av insatsvaror, reservdelar eller nya maskiner och dessa importaffärer understiger ett årligt belopp på 4 miljoner algeriska dinarer (ca 361TSEK) kan betalning ske även som ren betalning, t ex i form av förskottsbetalning.

Vid export till Algeriet rekommenderar vi dock att kundfordran alltid säkras genom förskottsbetalning, remburs eller EKN-garanti.

Skeppningshandboken är uppdaterad

Du hittar mer information om export till Algeriet i Skeppningshandboken. I Skeppningshandboken hittar du uppgifter om allmänna exportregler samt specifik landinformation om bestämmelser för export till 193 länder. Du finner även information om lämpliga betalningsformer, möjlighet till kreditförsäkringar, finansieringsmöjligheter och inkassorutiner i över 60 länder. Läs mer om Skeppningshandboken här.

(Yvonne Brycker)

03 Februari 2015