Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Going Global - even unicorns need feet on the ground

en bild
Sverige är utan tvekan ett världsledande land när det kommer till innovation. Vår blomstrande tech & startup scen får toppresultat i internationella undersökningar. Men. Världen är fortfarande stor. Det finns fantastiska och innovativa företag i nästan alla länder. Och de kommer inte alla att erövra världen.

För startups och scale-ups som är redo att expandera är det svårt att veta vilken marknad man ska prioritera, när man ska göra det och framförallt hur. För investerare är det minst lika svårt att hitta rätt möjlighet bland tusentals innovativa företag över hela världen. Och företag som vill och behöver ha tillgång till nya idéer har inte alltid rätt kanaler för att nå världens alla kreativa kluster.

Hur kan vi koppla ihop oss?

Denna brist på nätverk mellan startup- & innovationssystem, investerare och corporate venture är självklart ett problem. Genom vår lokala närvaro på över 50 marknader kopplat till samarbeten med svenska och internationella aktörer kommer många nya möjligheter att uppstå. Många nya affärer kan hända: tillväxt, investeringar och export.

Going Global Initiativet – ett nytt ekosystem

Going Global initiativet är anpassat till behoven och verkligheten för tech startups och scale-ups och designat för att öka chanserna till en framgångsrik internationell expansion.

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och utländska företag att investera och expandera i Sverige, genom att erbjuda strategisk rådgivning och hands-on support.

Med närvaro på över 50 marknader kan Business Sweden koppla sina kunder till hela världen genom en kontakt. Going Global Initiativet är del av en satsning från den svenska regeringen för att inkludera innovativa och tidigt internationaliserade företag vid export- och investeringsfrämjande aktiviteter. Det genomförs i nära samarbete med SISP (Swedish Incubators and Science Parks) och Vinnova, Almi, Svenska inkubatorer, science parks, näringsliv och så klart – startups och entreprenörer.

Är du intresserad av att växa internationellt, komma i kontakt med nya marknader eller investera i Sverige? Kan du bidra till att bygga ett globalt, världsledande ekosystem. Kontakta oss!

 

en bild

Helen Rönnholm

Head Global Business Development, SME & Going Global Initiative Stockholm Head Global Business Development, SME & Going Global Initiative, Stockholm
+46 70 591 5951