Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Steps to Export – hoppa på exportresan

Business Swedens program Steps to Export (STE) har under de senaste decennierna hjälpt svenska företag att komma ut på export. Programmet moderniserades 2015 och erbjuder nu 14 olika moduler eller stationer för exportresan. Du väljer själv var du vill hoppa på och av.

STE:s exportresa är illustrerad som en tunnelbanelinje. Tanken är att resan börjar hemma. Genom en tur på exportlinjen kan du fylla på med kunskaper, strategier och insikter som behövs för att göra rätt val och lägga upp din internationella lansering på ett framgångsrikt sätt. Är det första gången du ger dig ut i världen, kan det vara lämpligt att ta den gula linjen som stannar vid alla stationer. Om du redan exporterar, men vill expandera till ytterligare en marknad, finns möjlighet att kliva på den blå expresslinjen som stannar vid färre stationer, men går lite snabbare.

Stationerna är döpta efter olika steg i exportprocessen: Utgångspunkt för lyckad export - Välja exportmarknad – Öka hållbarheten - Segmentera marknaden - Formulera säljargument - Sätta pris - Analysera konkurrensen - Välja distributionsstrategi - Hitta samarbetspartner - Skriva avtal - Planera marknadsföring - Göra etableringskalkyl - Få koll på exportvillkor - Redo för lyckad export.

Efter resan kommer du att ha en exportplan som sammanfattar exportsatsningen och som kan användas som underlag för att söka finansiering. Du kan på egen hand göra utbildningen som en digital kurs. För att testa ditt företags förutsättningar, skapa ditt konto och logga in i verktyget så gå till hemsidan för online-verktyget Steps To Export.

Du kan även ansöka om personlig rådgivning av Business Swedens Global Business Developers, som gör en inledande intervju med dig för att avgöra ditt företags exportpotential. Vill du veta mer om Steps to Export? Kontakta din närmaste Global Business Developer.

Tjänsten Steps to Export är kostnadsfri för företag upp till 250 anställda.