Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Steps to Export – hoppa på exportresan från valfri hållplats

Business Swedens program Steps to Export (STE) har under de senaste decennierna hjälpt svenska företag att komma ut på export. Programmet moderniserades 2015 och erbjuder nu ett smörgåsbord av 13 olika moduler eller hållplatser för exportresan. Du väljer själv vilken hållplats du vill hoppa på, och av - när vingarna lyfter.

STE:s exportresa är illustrerad som en tunnelbanelinje. Tanken är att resan börjar hemma. Genom en tur på exportlinjen kan du fylla på med kunskaper, strategier och insikter som behövs för att göra rätt val och lägga upp din internationella lansering på ett framgångsrikt sätt. Är det första gången du ger dig ut i världen, kan det vara lämpligt att ta den gula linjen som stannar vid alla stationer. Om du redan exporterar, men vill expandera till ytterligare en marknad, finns möjlighet att kliva på den blå expresslinjen som stannar vid färre stationer men går lite snabbare.

De olika tunnelbanestationerna är döpta efter olika steg i exportprocessen: Utgångspunkt för lyckad export - Välja exportmarknad - Segmentera marknaden - Formulera säljargument - Sätta pris - Analysera konkurrensen - Välja distributionsstrategi - Hitta samarbetspartner - Skriva avtal - Planera marknadsföring - Göra etableringskalkyl - Få koll på exportvillkor - Redo för lyckad export.

Efter resan med exportlinjen kommer du att ha en exportplan som sammanfattar exportsatsningen och som kan användas som underlag för att söka finansiering, en handlingsplan med alla aktiviteter för att lyckas med exportsatsningen, och en eller flera marknadsplaner som beskriver etableringen på valda marknader.

Till din hjälp har du Business Swedens Global Business Developers, som gör en inledande intervju med dig för att avgöra företagets exportpotential. Våra utlandskontor finns också med på exportresan. 

Vill du veta mer om Steps to Export? Kontakta din närmaste Global Business Developer

Tjänsten Steps to Export är kostnadsfri för företag upp till 250 anställda.