Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Interamerikanska utvecklingsbanken (IDB)

Interamerikanska utvecklingsbanken (IDB), med huvudsäte i Washington D.C., grundades 1959 och ägs idag av sina 48 medlemsländer, däribland Sverige. IDB stödjer initiativ i Latinamerika och Karibien som minskar fattigdom och ojämlikhet. Målet är att arbeta med hållbar och klimatvänlig utveckling.

I sin verksamhet fokuserar IDB i huvudsak på fem områden; infrastruktur (transport, vatten/sanitet), sociala tjänster (hälsa, utbildning, boende), klimatförändring (förnyelsebar energi, energieffektivitet, hållbarhet), institutioner (kredit- och kapitalmarknadsreformer, offentlig finans och skatter), samt integration (handel, internationella investeringar).

IDB har kontinuerligt många projekt igång och Business Sweden ser att det finns många möjligheter för svenska företag att vinna upphandlingar som är IDB-finansierade. IDB välkomnar små som stora bolag och har uttryckligen betonat att företagets storlek inte har betydelse. Delaktighet i IDB-finansierade projekt är, förutom att bidra till en bättre värld, en möjlighet att skapa förtroende för sin produkt samt knyta rätt kontakter i regionen. IDB välkomnar små och medelstora bolag och har uttryckligen betonat att företagets storlek inte har betydelse.

Business Sweden har goda kontakter med IDB och arbetar kontinuerligt med att uppdatera oss kommande och befintliga projekt som kan vara av intresse för svenska företag. Se inte en eventuell språkbarriär som ett problem/hinder, utan vänd er till Business Sweden för stöd.

Vill du veta mer om IDB och vilka möjligheter som finns för ditt företag inom IDB-finansierade projekt, kontakta vårt kontor i Mexiko City.

Läs mer om IDB: http://www.iadb.org