Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Europeiska investeringsbanken (EIB)

Europeiska investeringsbanken (EIB) grundades 1958 i samband med Romfördraget och stöder projekt som gör betydande bidrag till tillväxt, sysselsättning, ekonomisk och social sammahållning eller hållbarhet i eller utanför Europa.

EIB är den enda banken som ägs och representerar de europeiska medlemsländernas intressen och är världens största multilaterala bank. 90 % av aktiviteterna riktas mot Europa, men finansiella tjänster erbjuds även utanför EU. EIB har sex fokusområden; små och medelstora bolag, regional utveckling, miljömässig hållbarhet, innovation, trans-europeiska infrastrukturnätverk samt energi.

Det finns många möjligheter för svenska företag att vinna projekt som finansieras av EIB, antingen som enskilt företag eller som en del av ett konsortium. Projekten varierar i omfång och bransch, det kan röra sig om byggande av ett nytt sjukhus i Storbritannien eller utveckling av ett vattenhanteringssystem i Bangladesh.

Business Sweden har upparbetade kontakter inom EIB och bra förståelse för upphandlingarna. Vi kan assistera i analyser av era upphandlingsmöjligheter, bevaka relevanta och kommande upphandlingar eller identifiera lämpliga partners för att bilda konsortier.

Kontakta gärna vårt kontor i Bryssel för att diskutera era möjligheter inom EIB-finansierade projekt.

Läs mer om EIB på http://www.eib.org/index.htm