Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Afrikanska utvecklingsbanken (AfDB)

Afrikanska utvecklingsbanken (AfDB) grundades 1964 med huvudsyfte att främja ekonomisk och social utveckling i Afrika. Dess officiella huvudsäte är beläget i Abidjan, Elfenbenskusten, men på grund av det politiska läget så verkar den regionala utvecklingsbanken sedan 2003 från Tunis, Tunisien.

Från början bestod AfDB bara av afrikanska länder, men sedan 1982 inkluderas även icke-afrikanska länder. Idag ägs AfDB av sammantaget 77 medlemsländer varav Sverige är ett av 24 är icke-afrikanska länder.

AfDB:s mål är att bli Afrikas ledande utvecklingsfinansiär och man finansierar projekt inom de flesta sektorer, så som t.ex. infrastruktur, telekommunikation, jordbruk, miljö och klimatförändringar, sjukvård och hälsa samt utbildning.

Business Sweden ser att svenska företag har många möjligheter inom infrastruktur, transport och energi som ofta är i fokus för AfDB:s projekt. Under 2013-2015 kommer mer än 50% av AfDB:s finansierade projekt vara relaterade till infrastruktur. Särskilt utvecklingsstöd kommer också att ges till projekt inom miljö och klimatförändringar, jordbruk och regional integration.

Business Sweden har goda kontaker med AfDB och arbetar kontinuerligt med uppdatering och identifiering av intressanta projekt för svenska företag.

Välkommen att kontakta våra kontor i Nairobi eller Casablanca för att diskutera era möjligheter inom AfDB-finansierade projekt.

Läs mer om AfDB på: http://www.afdb.org