Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Aidexmässan i Bryssel

Aidex är världens största mässa med fokus på humanitärt bistånd och utvecklingsbistånd. Mässan arrangeras varje år i november i Bryssel med syftet att vara en plattform för nätverkande och affärsmöjligheter mellan företag, FN-organ och frivilligorganisationer. Mässan har fyra huvudfokus: Vatten och hygien, logistik och kommunikation, medicin, samt skydd. I samband med Aidex arrangerar Business Sweden tillsammans med Utrikesdepartementet och Sveriges ambassad i Bryssel en svensk samlingspaviljong för att representera svenska företags enade exponering på mässan.

Den svenska paviljongen brukar bestå av 10-15 deltagande svenska företag som tillsammans med SIDA ställer ut och presenterar sina produkter och tjänster. I paviljongen arrangeras ett antal aktiviteter och det ges möjligheter för att nätverka och etablera nya relationer.

Mässan brukar attrahera cirka 2000 besökare från 70 länder samt 200 utställande företag. Teknik- och upphandlingsexperter från FN-organisationer såsom UNDP, UNHCR, UNICEF, UNOPS, UNOCHA, UNRIC, WFP och WHO, samt frivilligorganisationer (NGO:er) såsom Röda Korset, Action Against Hunger, Läkare Utan Gränser, Oxfam och Rädda Barnen brukar vara representerade på mässan.

Företag med lösningar som passar inom området kris- och katastrof är välkomna att delta på mässan. Den svenska paviljongen är en av de största varje år och är ett fantastiskt tillfälle för svenska företag att ta möjligheten att visa upp och diskutera nya lösningar med upphandlingsansvariga samt skapa ett globalt nätverk med bistånds- och utvecklingsorgan.

Vill du höra mer om Business Swedens aktiviteter på Aidex i Bryssel är du välkommen att kontakta oss.