Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Företagsdelegationer till utsatta områden i Sydostasien

Business Sweden arrangerar tillsammans med den Svenska Ambassaden regelbundet affärsdelegationer till Sydostasien. Delegationerna ger svenska företag möjligheten att dela med sig av innovativa och tekniska lösningar som kan hjälpa till vid kriser och katastrofer, samt nätverka och etablera relationer med lokala partners och distributörer för framtida samarbeten.

När Filippinerna drabbades av tyfonen Haiyan i november 2013, en av de värst uppmätta tropiska cyklonerna någonsin, var Sverige ett av de länder som erbjöd både statlig finansiell support och privata hjälpinsatser. November 2014 arrangerade Business Sweden en delegation med svenska företag som presenterade och delade med sig av sina kunskaper och lösningar för långsiktig riskhantering till hjälporganisationer i Filippinerna. 

Ytterligare en delegation organiserades till Manila i december 2015 för att fördjupa relationerna mellan svenska företag och hjälporganisationer såsom UNDP, Philippines Disaster Resilience Foundation (PDRF) och Local Climate Change Adaptation for Development (LCCAD). Fokus var på att öka Filippinernas katastrofberedskap och genom workshops och seminarier kunde svenska företag och filippinska aktörer utbyta erfarenheter och lära av varandra inom ämnet katastrofhantering. Det var även möjligt att diskutera potentiella samarbetsområden inom bland annat försörjning av ström, akutbostäder, hälsa och hygien, samt livräddning.

Vill du höra mer om Business Swedens aktiviteter mot FN och NGOs i Sydostasien är du välkommen att kontakta oss. 

en bild

Kacper Pierzynowski

Project Manager Project Manager
+60 12 302 3929