Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Företagsdelegation till FN i Jordanien 2015

Business Sweden, Sveriges Ambassad i Amman och Utrikesdepartementet arrangerade 2015 för första gången en svensk delegation till FN och deras genomförande partners i Jordanien. Delegationen inkluderade också ett besök på flyktinglägret Azraq. Syftet med arrangemanget var att öppna upp för fler samarbeten samt presentera svenska företags produkter och tjänster till närvarande FN-organ.

FN-organen och frivilliga organisationer (NGO:er) allokerar stora delar av sina humanitära- och utvecklingsbistånd till Mellanöstern och trots svenska företags goda rykte inom FN så står de för en väldigt liten andel av FNs upphandlingar både globalt och till Mellanöstern. Delegationen hade därför som syfte att främja svenska lösningar till FN, samt öppna en dörr för svenska företag med intresse att öka sin involvering i FN i Mellanöstern.

Delegationen arrangerades i oktober 2015 och leddes av Sveriges civilminister tillsammans med representanter från departement såsom utrikesdepartementet, samt svenska företag och hölls i Jordaniens huvudstad Amman. Delegationen bestod av 16 företag och 24 delegater, totalt 36 representanter inklusive regeringstjänstemän och teamet från Business Sweden. Deltagande var även FN-organisationerna UNHCR, RC/HC, FNs Utvecklingsprogram, UNRWA, UNOPS, UNICEF samt de danska och norska flyktingråden DRC och NRC.

Vill du höra mer om Business Swedens aktiviteter mot FN och NGOs i Mellanöstern är du välkommen att kontakta oss. 

en bild

Sally Al Saied

Project Manager Amman Project Manager, Amman
+962 777 71 22 44