Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Företagsdelegationer till FN och NGOs i Kenya och Uganda

Business Sweden i samarbete med Sveriges Ambassad i Kenya och Uganda, samt Utrikesdepartementet arrangerade i april 2016 en delegation till Kenya och Uganda för att möta FN och dess implementerande partners i Östafrika. Syftet med delegationen var att etablera nätverk med FNs upphandlingsansvariga och NGO:er i regionen, samt informera om de lokala omständigheter och krav som svenska företag måste anpassa sig efter vid FN-upphandlingar.

Delegationen bestod av 14 svenska företag som besökte Nairobi och Turkana i Kenya, samt Entebbe och Kampala i Uganda under fyra dagar. Besöken på de stora upphandlingshubbarna i Entebbe och Nairobi gav möjlighet att träffa representanter från FN-organ såsom UNPD, UNON, UNHCR, WFP, UNOPS, FAO and UNICEF, samt NGO:er såsom de danska och norska flyktingråden DRC och NRC, Röda Korset Kenya och International Rescue Committee (RSC).  Deltagarna besökte även det redan existerande flyktinglägret Kakuma samt det planerade flyktinglägret Kalobeyei, båda belägna i Kenya. 

På grund av kriser såsom flyktingströmmar och naturkatastrofer ökar ständigt behovet av produkter och tjänster till Östafrika. Långdragna kriser sätter hårdare krav på FN att fokusera på kvalitet och livscykelkostnader, vilket öppnar upp för svenska företag inom flera områden såsom ICT, energi, transport, vatten och hygien, säkerhet, avfallshantering, skydd, läkemedel, medicinsk utrustning samt livsmedel och näringsprodukter.

Vill du höra mer om Business Swedens aktiviteter mot FN och NGOs i Östafrika är du välkommen att kontakta oss.