Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Oman

en bild
Oman är en modern ekonomi i Mellanöstern med potential att bli ett regionalt center för handel och logistik givet sitt geografiska läge som sammankopplar Mellanöstern, Afrika och Asien. Svensk export till Oman är begränsad, men har växt betydligt över de senaste åren. Investeringar i privatsektorutveckling erbjuder affärsmöjligheter för både etablerade och nya svenska företag på marknaden.

ICT, transport, mat och industri utgör de största sektorerna för Sverige i Oman. I och med den ökade privatiseringen och diversifieringen av ekonomin har Business Swedens team som täcker Oman också utvecklat en sektorsexpertis inom utbildning, hälso- och sjukvård, tillverkande industri, livsmedelsbearbetning och offentlig-privat samverkan (PPP).

Det finns ett antal möjligheter på den omanska marknaden, men de pågående finansiella  reformerna och
nedskärningar i statsbudgeten kan skapa utmaningar för svenska företag. Framförallt kan det vara krävande och svårt att förstå regelverk samt att lyckas ta del av strategiska statliga investeringar. Business Sweden har i över tjugo år supportat utvecklingen av svenska företag i Oman genom exportinformation, handelsfrämjande aktiviteter samt skräddarsydda konsultuppdrag. Teamet som täcker Oman har både svensk och regional kompetens och utför regelbundet tjänster som marknadsanalyser, etableringssupport samt förvaltning av offentliga angelägenheter.

Business Sweden täcker Oman från det regionala kontoret i Saudiarabien. Ta kontakt för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Mellanöstern.

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.