Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Jordanien

en bild
Jordanien är en nischad marknad i arabvärlden och ett center för utvecklingsprojekt i regionen. Flera svenska företag på marknaden koordinerar sin regionala verksamhet från Jordanien och engagemang är möjligt för både etablerade och nya svenska företag på marknaden.

Jordanien förlitar sig i stort på import och internationell hjälp på grund av otillräckliga tillgångar på vatten och andra naturresurser. Jordanien är nästan helt beroende av importerad energi så som naturgas. För att diversifiera sin energimix har Jordanien därför utvecklat ett flertal projekt kring förnyelsebar energi. Tack vare en relativt liberal ekonomi, starkt internationellt stöd och framgångar kring att uppgradera landets infrastruktur har landet stora förutsättningar att växa framöver.

Energi och industri utgör de största sektorerna för Sverige i Jordanien. Affärsmöjligheter kan finnas genom multilaterala utvecklingsbanker och FN på den jordanska marknaden. Jämfört med andra länder i regionen är det relativt lätt att starta ett företag i Jordanien, däremot kan det vara svårt att förstå regelverk och att få byggnadstillstånd. 

Business Sweden täcker Jordanien från det regionala kontoret i Dubai och utför tjänster som marknadsanalyser, regional strategirådgivning, partnerskaps- och distributörssökningar, etableringssupport samt förvaltning av offentliga angelägenheter. Kontakta oss för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Mellanöstern.

en bild

Massoud Biouki

Trade Commissioner of Sweden to the UAE & Market Area Director Middle East Trade Commissioner of Sweden to the UAE & Market Area Director Middle East
+971 44298600

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.