Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Saudiarabien

en bild
Saudiarabien är arabvärldens största ekonomi och en viktig geopolitisk aktör både i regionen och globalt. Landet är Sveriges största exportmarknad i Mellanöstern och svenska företag har varit närvarande i över sjuttio år. Landets snabbt växande unga befolkning och pågående stora infrastrukturinvesteringar erbjuder affärsmöjligheter för både etablerade och nya svenska företag på marknaden.

Energi, hälso- och sjukvård, transport och industri utgör de största sektorerna för Sverige i Saudiarabien. I och med den ökade digitaliseringen och diversifieringen av ekonomin har Business Swedens Riyadh kontor också utvecklat en sektorsövergripande expertis inom cybersäkerhet, smarta stadslösningar, finansiell teknik och offentlig-privat samverkan (PPP).

Det finns ett stort antal möjligheter på den saudiska marknaden, men de pågående omfattande reformerna kan skapa utmaningar för svenska företag. Framförallt kan det vara krävande och svårt att förstå regelverk samt att utveckla företagsstrategier som tar vara på marknadens fulla affärspotential. Business Sweden har i över fyrtio år supportat utvecklingen av svenska företag i Saudiarabien genom exportinformation, handelsfrämjande aktiviteter samt skräddarsydda konsultuppdrag. Teamet i Saudiarabien har både svensk och regional kompetens och utför regelbundet tjänster som affärsutvecklingsstrategier, marknadsanalyser, etableringssupport samt utveckling av distributörsstrategier.

Riyadh-kontoret ansvarar även för ett antal av Business Swedens verksamheter regionalt i Mellanöstern. Teamet utforskar och faciliterar affärsmöjligheter genom multilaterala utvecklingsbanker så väl som FN. Förutom Saudiarabien täcker kontoret även Levanten, Irak och Oman.

Ta kontakt för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Mellanöstern.

en bild

Niclas Carlsson

Trade Commissioner Riyadh Trade Commissioner, Riyadh
+966559972058

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.