en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Saudiarabien

riyadh_714x300
Det saudiska kungadömet är arabvärldens största ekonomi och Sveriges viktigaste exportmarknad i Mellanöstern.

Det saudiska kungadömet är arabvärldens största ekonomi och Sveriges viktigaste exportmarknad i Mellanöstern. Under 2014 uppgick Sveriges export till Saudiarabien till cirka 11,2 miljarder SEK vilket innebär att Saudiarabien är en av Sveriges 20 största handelspartner. Affärsklimatet i Saudiarabien har förbättrats efter att landet blev medlem i WTO och därmed blivit mer tillgänglig för utländska investerare.

Under de närmaste 15 åren bedöms Saudiarabien ha ett behov av att investera i sin infrastruktur motsvarande cirka 1000 miljarder USD. Ett omfattande ekonomiskt reformprogram genomförs för att minska landets oljeberoende, stärka den privata sektorn och öka sysselsättningen. Stora investeringar görs för att möta behov och efterfrågan från den snabbt växande befolkningen. Idag finns det närmare 30 miljoner invånare i Saudiarabien varav mer än 50 procent är yngre än 25 år.

ali-shakir-180

Ali Shakir

Trade Commissioner Saudi Arabia Riyadh Trade Commissioner Saudi Arabia, Riyadh
+966 505 833 225
E-post ali.shakir@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?