Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Libanon

en bild
Libanon är en serviceinriktad marknad i arabvärlden med potential att utvecklas som en nischad marknad. Svenska företag har exporterat till Libanon i över sextio år och ett antal svenska företag är nu närvarande på marknaden. Den privata sektorn driver utvecklingen i landet och erbjuder affärsmöjligheter för både etablerade och nya svenska företag på marknaden.

Libanon har en fri marknadsekonomi där finanssektorn och turism är de huvudsakliga tillväxtsektorerna. Tjänster beräknas bidra till BNP med hela 83%.

Trots ett behov av upprustning av infrastruktur, så som vatten, elektricitet och transport, är statliga investeringar begränsade i Libanon eftersom regeringen är mycket skuldsatt. 

Svensk export till Libanon har utgjorts av verkstadsprodukter, medicinska och farmaceutiska produkter, samt papper och papp. Det finns möjligheter på den libanesiska marknaden, men affärsklimatet, komplicerade regelverk och byråkrati kan skapa utmaningar för svenska företag. 

Business Sweden täcker Libanon från det regionala kontoret i Dubai och utför tjänster som marknadsanalyser, regional strategirådgivning, partnerskaps- och distributörssökningar, etableringssupport samt förvaltning av offentliga angelägenheter. Kontakta oss för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Mellanöstern.

en bild

Massoud Biouki

Trade Commissioner of Sweden to the UAE & Market Area Director Middle East Trade Commissioner of Sweden to the UAE & Market Area Director Middle East
+971 44298600

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.