Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Libanon

en bild
Libanon är en serviceinriktad marknad i arabvärlden med potential att utvecklas som en nischad marknad. Svenska företag har exporterat till Libanon i över sextio år och några dussin svenska företag är nu närvarande på marknaden. Den privata sektorn driver utvecklingen i landet och erbjuder affärsmöjligheter för både etablerade och nya svenska företag på marknaden.

Transport, ICT, industriell tillverkning och läkemedel utgör de största sektorerna för Sverige i Libanon. I och med den ökade digitaliseringen och behov av infrastrukturinvesteringar har Business Swedens team som täcker Libanon också utvecklat en sektorsexpertis inom bank och finansiell teknologi, detaljhandel och mode, energi och hälso- och sjukvård.

Det finns möjligheter på den libanesiska marknaden, men den inrikespolitiska samt regionala politiska situationen kan skapa utmaningar för svenska företag. Framförallt kan det vara krävande och svårt att förstå regelverk och att identifiera strategiska affärsmöjligheter på marknaden. Business Sweden har därför initierat support för utvecklingen av svenska företag i Libanon genom exportinformation, handelsfrämjande aktiviteter samt skräddarsydda konsultuppdrag. Teamet som täcker har både svensk och regional kompetens och utför regelbundet tjänster som marknadsanalyser, etableringssupport samt förvaltning av offentliga angelägenheter.

Business Sweden täcker Libanon från det regionala kontoret i Saudiarabien. Ta kontakt för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Mellanöstern.

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.