Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Affärsmöjligheter i Israel

Business Sweden har definierat specifika affärsområden med potential för svenska företag i Israel. Inom respektive affärsområde, har Business Sweden etablerat ett industriprogram, där svenska företag har möjlighet att träffa relevanta stakeholders och beslutsfattare inom just sin bransch. Nedan följer en kort beskrivning av varje affärsområde och program. Kontakta vårt kontor för att diskutera era affärsmöjligheter i Israel.

Innovation/Technology Transfer 

Israel är den näst start-up tätaste regionen i världen efter silicon vally och benämns “Start-up Nation”. Landet har ett kultiverat innovationsekosystem med ledande Universitet, statliga innovationsprogram och en stor tillgång på riskkapital. T.ex. återfinns 22 israeliska ICT start-ups bland världens 500 snabbast växande företag men i landet finns även utvecklingscentra för globala jättar som Microsoft, Google och Informatica. Business Sweden har, tillsammans med bl.a. SISP, RISE och Innovationsrådet, genomfört delegationer och byggt upp ett kontaktnät som möjliggör för svenska företag att finna partner för FoU-samarbeten och/eller teknologi-scouting.

Life Science

Det israeliska hälsosystemet är rankat bland de 10 bästa i världen. Ca 8 % av BNP går till hälsa och sjukvård vilket banar för en betydande marknad. Medicinteknik är ett israeliska fokusområde och forskning inom området bedrivs främst vid Life Science clustret runt Haifa. Teva Pharmaceutical Industries är Israels största företag och ger näring till en bred bas av lokala och internationella underleverantörer. En av världens största Life Science-konferenser, Biomed, hålls årligen i Tel-Aviv.

ICT

Sedan år 2000 har ICT-sektorn vuxit med över 5% per år. För de kommande 5 året förutspås en tillväxt om 15% för IoT bolag och Cloud Services i Israel. En högutbildad och teknikvänlig befolkning, kombinerat med riktade statliga och regionala program har skapat en global ledare inom t.ex. Big Data, VR, autonoma fordon och Cyber Security. Israel är ledande inom IT-säkerhet, mycket tack vare IDF (Israels försvarsmakts) investeringar teknologi och personal. Ett globalt center of excellence för cyber security, Advanced Technology Park, har utvecklats bredvid IDF Technology Centre i Be’er Sheva.

 

en bild

Aldijana Osmanagic

Project Manager Project Manager
+43 664 235 15 26