Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Irak

en bild
Irak är en växande marknad som har varit historiskt viktig i Mellanöstern. Svenska företag har exporterat till Irak i över sjuttio år och den bilaterala relationen mellan Sverige och Irak karaktäriseras av nära mellanfolkliga band. Landets växande unga befolkning och betydande infrastrukturinvesteringar erbjuder affärsmöjligheter för både etablerade och nya svenska företag på marknaden.

Energi, ICT och industri utgör de största sektorerna för Sverige i Irak. I och med satsningar på återuppbyggnad av grundläggande tjänster och diversifiering av ekonomin har Business Sweden teamet som täcker Irak också utvecklat en sektorsexpertis inom olja och gas, elkraftproduktion, infektionskontroll och cancerbehandlingar, transport och offentlig-privat samverkan (PPP).

Det finns ett stort antal möjligheter på den irakiska marknaden, men den pågående de-centraliseringen och säkerhetsläget kan skapa utmaningar för svenska företag. Framförallt kan det vara krävande och svårt att förstå regelverk samt att utveckla företagsstrategier som beaktar och förvaltar offentliga intressenter. Business Sweden har i över tio år supportat utvecklingen av svenska företag i Irak genom exportinformation, handelsfrämjande aktiviteter samt skräddarsydda konsultuppdrag i hela Irak, inklusive Bagdad, Basra och Kurdistanregionen. Teamet som täcker Irak har både svensk och regional kompetens och utför regelbundet tjänster som marknadsanalyser, partnerskaps- och distributörssökningar, etableringssupport, förvaltning av offentliga angelägenheter samt betalningsrådgivning.

Business Sweden täcker Irak från det regionala kontoret i Saudiarabien. Ta kontakt för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Mellanöstern.

en bild

Massoud Biouki

Trade Commissioner, UAE Trade Commissioner, UAE
+971 442 986 00
E-post massoud.biouki@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.