Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Förenade Arabemiraten

en bild
Förenade Arabemiraten (FAE) har upplevt en snabb modernisering tack vare oljerikedomar. Idag är landet Sveriges andra största handelspartner i Mellanöstern och Nordafrika med fler än 200 svenska företag direkt eller indirekt representerade i landet, och det finns flera intressanta affärsmöjligheter för svenska företag i landet.

Förenade Arabemiraten, och kanske framförallt Dubai, har fått mycket uppmärksamhet i regionen och världen för spektakulära projekt som till exempel Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Dubai har även tilldelats värdskapet av nästa världsutställning, Expo 2020.

FAE har på kort tid nått en hög levnadsstandard och utgör idag ett av världens rikaste länder räknat till BNP per capita. Landet har den näst största ekonomin i regionen, efter Saudi Arabien, och består av sju emirat som har ett visst självstyre. Emiraten Abu Dhabi och Dubai är de mest framstående emiraten och de står tillsammans för över 80% av landets totala BNP. Förenade Arabemiratens oljereserver motsvarar världens sjunde största, där ca 94 procent finns i Emiratet Abu Dhabi. Ekonomin drivs förutom oljeutvinning även av handeln som är mest koncentrerad till Dubai och Abu Dhabi.

Svensk export till landet består främst av fordon, utrustning för telekommunikation, järn, stål och verkstadsprodukter. Förenade Arabemiraten är också en viktig regional knutpunkt för svenska och internationella företag. Många regionala affärsmöjligheter genereras i Förenade Arabemiraten och en betydande andel av handel med svenska produkter går via landet. Mycket på grund av de fördelaktiga etableringsmöjligheterna som erbjuds internationella företag via fler än 30 frizoner i landet.

Business Sweden har varit verksamt i Dubai sedan 2006. Kontoret är en hubb för Mellanöstern regionen och täcker därför även Saudi Arabien, Egypten, Oman, Qatar, Iran, Irak, Jordanien, Libanon, Palestina, Yemen, Bahrain och Kuwait.  Vi utför tjänster som marknadsanalyser, regional strategirådgivning, partnerskaps- och distributörssökningar, etableringssupport samt förvaltning av offentliga angelägenheter.  Kontakta oss för mer information om hur Business Sweden kan hjälpa till med specifika frågor eller för att diskutera hur ditt företag kan växa i Dubai, i Förenade arabemiraten och i Mellanöstern överlag. Vi vänder oss både till dig som redan är etablerad eller verksam i regionen och till dig som är intresserad av att ta del av de nya möjligheterna som utvecklingen i Mellanöstern erbjuder.

 

 

 

 

 

Case

Visa fler case
en bild

Massoud Biouki

Trade Commissioner of Sweden to the UAE & Market Area Director Middle East Trade Commissioner of Sweden to the UAE & Market Area Director Middle East
+971 44298600

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.