Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Slovenien

en bild
Slovenien - det något okända landet i hjärtat av Europa har mycket att erbjuda; från sjöar till berg och hav. Utöver sitt natursköna landskap erbjuder Slovenien såväl kvalificerad arbetskraft som bra förbindelser i CEE-regionen och en kvalitativ infrastruktur.

Med sitt strategiska läge, har Slovenien en tradition av att vara en logistisk knutpunkt vilket har resulterat i en modernt utvecklad infrastruktur vad gäller vägar och hamnar. Dessutom är Slovenien hem för välkända företag som Elan, Gorenje och Seaway segelbåtar.

På grund av sitt strategiska läge har Slovenien, som är hem till två miljoner människor, en modern och väl utbyggd infrastruktur som erbjuder goda möjligheter till transport på vägar och via Sjöfart. Hamnen Koper är en viktig knutpunkt och fungerar som gateway för godstransporter från Asien och Mellanöstern till Europa. T.ex. finns här de största operativa bilterminalerna i Medelhavsområdet. Andra viktiga ekonomiska sektorer i Slovenien är livsmedelsindustri, elektronik, fordonsindustri, tillverkning och metallbearbetning, kemikalier och turism.

Slovenien har vidare en lång tradition av produktion och i dagsläget finns både industrikluster och ledande forskningsenheter i landet, speciellt inom tillverkningsindustrin. Andra fördelar som det slovenska affärsklimatet erbjuder är skicklig och konstadsmässigt konkurrenskraftig arbetskraft, stabil ekonomisk utveckling och investeringsincitament.

Business Swedens kontor i Wien är det regionala kontor som stödjer svenska företag i Österrike, Schweiz, Slovenien, Kroatien och Ungern, och hanterar förfrågningar om Serbien, Montenegro, Makedonien, Bosnien och Hercegovina, Kosovo och Albanien. Teamet som arbetar i regionen har omfattande kunskap och erfarenhet av de lokala marknaderna, också vad gäller språk, kultur och affärsmiljö.

Om du är intresserad av att göra affärer, eller överväger att grunda ett företag i Slovenien är du välkommen att kontakta Business Sweden. Vi har arbetat med företag i Slovenien inom många olika sektorer bl.a. hälsovård, avfallshantering, tillverkning etc. Business Sweden erbjuder en rad olika tjänster som skräddarsys efter ert behov; inklusive bolagsgrundning, partnersökningar, marknadsanalys, kartläggning och bearbetning av intressenter, etc.

en bild

Hampus Nilzén

Trade Commissioner Austria and Hungary Trade Commissioner Austria and Hungary
+43 140 235 15 21