Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Affärsmöjligheter i Ukraina

Den snabbt växande ukrainska marknaden erbjuder affärsmöjligheter med stor potential inom många sektorer, bland annat IT, energi och jordbruk. Ukraina erbjuder också välutbildad, engelsktalande och kunnig arbetskraft.
  • IT-sektorn i Ukraina är ledande i Central- och Östeuropa sett till IT-marknadens volym och dess talangpool, där en av världens högsta ”nyttokostnadsanalyser” erbjuds. Världsbankens statistik visar på en genomsnittlig tillväxt på 10% per år inom branschen med en snabbt växande ”start up”- scen och en stark tillväxt av välutbildade IT-specialister. Detta skapar ett gott affärsklimat och fortsätter att attrahera utländska investeringar. 
  • Energisektorn i Ukraina påbörjades att moderniseras år 2014. Ökningen av taxorna för naturgas ledde till en ökad efterfrågan på tillgång till energieffektiv utrustning till flerbostadshus och företag för att minska värmeförlusterna. Finansieringsmöjligheter för projekt kopplade till energieffektivisering i Ukraina finns tillgängliga från ett flertal internationella finansiella organisationer t.ex. Världsbanken, EBRD, NEFCO, EIB. 
  • Jordbrukssektorn i Ukraina är den mest stabila och bibehåller en ledande position när det gäller Ukrainas export tack vare tillgång till 33% av världens mest bördiga svarta jord. Ukraina har jordresurserna för att producera mat till 400 miljoner personer. Affärsmöjligheter finns därmed för leverantörer av utrustning, logistik och IT-lösningar samt för bönder inom denna sektor. 

För att genomföra en lyckad etablering och exportsatsning i Ukraina krävs det rätt lokala partners, goda personliga relationer och även tillgång till tillförlitlig information om ukrainska företag. 

Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan bistå ert företag i era expansionsplaner till Ukraina.