Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Ukraina

en bild
Ukraina är till yta och befolkning en av de största marknaderna i Europa. Landets stora potential inom jordbruk, IT och telekom samt dess behov av energi och miljöteknik erbjuder en mängd affärsmöjligheter för svenska företag.

Ukraina är till yta och befolkning en av de största marknaderna i Europa. Landets stora potential inom, IT och telekom, jordbruk samt dess behov av energi och miljöteknik erbjuder en mängd affärsmöjligheter för svenska företag.

Idag är Ukraina ett utvecklingsland med ambitioner att bli en respekterad aktör inom den Europeiska marknaden. Landets dragning till västvärlden ökade kraftigt under 2014, och undertecknandet av associationsavtalet mellan EU och Ukraina har underlättat handelsförbindelserna i regionen. Den 1 januari 2016 trädde frihandelsavtalet, som kallas för Deep and Comprehensive Free Trade Agreement (DCFTA), i kraft och innebär bland annat gradvis liberalisering av varuhandeln genom avveckling av tullar och underlättande av tjänstehandeln. Detta har redan haft inverkan på handeln - under första kvartalet 2016 ökade Sveriges export till Ukraina med 41%.

Sverige och Ukraina har en sekellång historia av ömsesidiga förbindelser och handel. Svensk export till Ukraina har stabilt ökat under de senaste åren. Under 2015 ökade den svenska exporten till Ukraina med 20% och uppgick till ca 2 miljarder SEK. Ukrainas export till Sverige ökade också med 20% under 2015.

Business Sweden i Ukraina har funnits på plats sedan 1994 med kontor i huvudstaden Kiev. Den officiella valutan i landet är hryvnia, och på de flesta håll kan man betala med kort. Det officiella språket är ukrainska, men folk förstår ryska lika bra och i städerna talar många flytande engelska. Svenska medborgare kan resa till Ukraina utan visum för resor upp till 90 dagar under ett halvår.

Business Swedens omfattande lokala nätverk samt vår erfarenhet erbjuder ett viktigt stöd för svenska företag som vill göra affärer i Ukraina. Vi samarbetar också med branschorganisationer, ambassader och konsulat. Kontakta oss så berättar vi mer om Ukraina som exportmarknad och hur vi kan hjälpa dig med rådgivning, marknadsanalys, kontakter och andra tjänster som kan vara till hjälp när du påbörjar din verksamhet i landet.

---

Business Sweden stänger kontoret i Ukraina

Business Sweden omorganiserar verksamheten i Ukraina från och med 1 januari 2017.
Vid behov allokeras resurser från Business Swedens närliggande kontor i Östeuroparegionen samt lokala externa konsulter i Ukraina.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med att utöka svenska bolags affärer i Ukraina och välkomnar befintliga såväl som nya kunder på det nya året.

För ytterligare information:

Kontaktuppgifter Sveriges ambassad i Kiev:

Louise Morsing, +380 44 494 42 70, louise.morsing@gov.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.