en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Stiftelsen Svensk-tyska språkfonden

Stiftelsen Svensk-tyska Språkfonden delar årligen ut stipendier för en en vecka intensivutbildning i affärstyska och tysk affärskultur. Kurserna är skräddarsydda efter näringslivets behov och äger rum i Berlin under hösten 2017.

Kursernas huvudsyfte är att på kort tid väsentligen förbättra deltagarnas kommunikationsförmåga och ge större självförtroende i språkanvändningen. All undervisning är inriktad på det tyska språket i affärssammanhang. Förutom språkträning läggs stor vikt vid tysk affärskultur och förhandlingsteknik. För att tillgodogöra sig utbildningen måste sökanden därför ha relativt goda förkunskaper och en viss vana att tala tyska. En av kurserna är en grundkurs med något lägre krav.

Kurserna genomförs vid välrenommerade språkinstitut i Berlin. Undervisningen sker i små grupper om cirka sex deltagare. Lärarna har stor vana av att undervisa personer från näringslivet i tyska som främmande språk.  

Kurstiderna hösten 2017

Kv. 46 (13.11. – 17.11.) hos Carl Duisberg Centrum i Berlin (1 vecka)

Ansökan jämte arbetsgivarintyg skall vara oss tillhanda snarast.
Varmt välkommen med din ansökan!

Vem kan söka stipendiet?

Du som aktivt arbetar med tyskspråkiga länder och som är anställd i svenska export- /importföretag eller som arbetar med annan kommersiell verksamhet där det Tyska Språket är av avgörande betydelse är välkommen att söka stipendiet.

Ladda ner ansökningsblankett.

franca-lippitz-180

Franca Lippitz

Consultant Berlin Consultant, Berlin
+49 30 893 60 621
E-post franca.lippitz@business-sweden.se