Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

ICT och Start-up

en bild
Informations- och Kommunikationsteknologi i Tyskland

Tyskland ligger i framkanten inom ICT, men marknaden växer ännu och har fortfarande stor potential och plats för fler företag. Tyskland är med sin storlek redan den största software marknaden i Europa samt ett av de länder där användning av Business Intelligence-tjänster är som högst. I Tyskland bedrivs även mycket forskning inom ICT med tydlig koppling till näringslivet. Forskningsparker och innovationskluster fungerar som mötesplatser för olika företag som befinner sig i etableringsfasen och bidrar till att skapa synergier som för utvecklingen framåt. Det finns även många datacenters i Tyskland, vilket är ett resultat av infrastruktur samt starka lagar gällande dataskydd.

Europas Silicon Valley

På senare år så har Tyskland gjort sig känt som mötesplatsen för Start-Ups från hela världen med Berlin som knytpunkt. Andra tyska städer kända för sin Start-Up-kultur innefattar både München och Hamburg.

Det kreativa klimatet i Berlin, i samband med tillgång till infrastruktur, inkubatorer/acceleratorer och investerare är bidragande faktorer till denna framgång och 2014 uppgick riskkapitalinvesteringar i Start-Ups till 2,2 miljader dollar.

För mer information kring tyska Start-ups-scenen, läs gärna denna rapport som är framtagen av Sveriges Ambassad i Berlin.

Kontakta gärna Jessica Olsson eller Peter Ljung för en diskussion kring era möjligheter i Tyskland.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Jessica Olsson

Trade Commissioner Oslo Trade Commissioner, Oslo
+47 922 33 841
en bild

Peter Ljung

Project Manager Berlin Project Manager, Berlin
+49 30 893 60 632