Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

ICT och Start-up

en bild
Informations- och Kommunikationsteknologi i Tyskland

Tyskland ligger i framkanten inom ICT, men marknaden växer ännu och har fortfarande stor potential och plats för fler företag. Tyskland är med sin storlek redan den största software marknaden i Europa samt ett av de länder där användning av Business Intelligence-tjänster är som högst. I Tyskland bedrivs även mycket forskning inom ICT med tydlig koppling till näringslivet. Forskningsparker och innovationskluster fungerar som mötesplatser för olika företag som befinner sig i etableringsfasen och bidrar till att skapa synergier som för utvecklingen framåt. Det finns även många datacenters i Tyskland, vilket är ett resultat av infrastruktur samt starka lagar gällande dataskydd.

Europas Silicon Valley

På senare år så har Tyskland gjort sig känt som mötesplatsen för Start-Ups från hela världen med Berlin som knytpunkt. Andra tyska städer kända för sin Start-Up-kultur innefattar både München och Hamburg.

Det kreativa klimatet i Berlin, i samband med tillgång till infrastruktur, inkubatorer/acceleratorer och investerare är bidragande faktorer till denna framgång och 2014 uppgick riskkapitalinvesteringar i Start-Ups till 2,2 miljader dollar.

För mer information kring tyska Start-ups-scenen, läs gärna denna rapport som är framtagen av Sveriges Ambassad i Berlin.

Kontakta gärna Jessica Olsson eller Peter Ljung för en diskussion kring era möjligheter i Tyskland.

Vill du att vi kontaktar dig?

 
en bild

Jessica Olsson

Senior Project Manager Berlin Senior Project Manager, Berlin
+49 30 893 60 621
E-post jessica.olsson@business-sweden.se
en bild

Peter Ljung

Project Manager Berlin Project Manager, Berlin
+49 30 893 60 632
E-post peter.ljung@business-sweden.se