Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Hälso- och sjukvård

en bild

Tysklands hälso-och sjukvårdsmarknad

Med ca €330 miljarder i utgifter hör Tyskland till de största marknaderna för hälso- och sjukvård i världen. Tysklands hälsovårdsbudget utgör över 11% av BNP vilket gör det till en av de dyraste sjukvårdssystem. En bakomliggande orsak är att tyska hälso- och sjukvårdsmarknaden kännetecknas av en mycket hög densitet av vårdgivare. Det finns 20 gånger så många sjukhus som i Sverige, trots att befolkningen inte är mer än 9 gånger så stor. En annan aspekt är att det utförs ett stort antal ingrepp i Tyskland, exempelvis utförs 23 gånger så många höftoperationer som i Sverige.

Samtidigt som detta innebär en enorm möjlighet för svenska företag, är den tyska hälso- och sjukvårdsmarknaden ofta utmanande att penetrera. Det krävs ett unikt erbjudande som kan visa på hög kvalité och kostnadseffektivitet. Inom äldrevården och ICT-lösningar för vården pågår aktuellt förändringar som öppnar för affärsmöjligheter.

Världens största hälso-och sjukvårdsmässa Medica

Varje år anordnas världens största mässa inom hälso-och sjukvård, Medica, i Tyskland. 

Kontakta gärna Peter Ljung för en dialog kring just era möjligheter

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Peter Ljung

Project Manager Berlin Project Manager, Berlin
+49 30 893 60 632