Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Fordonsindustrin

en bild
Fordonsindustrin i Tyskland

Tysklands fordonsindustri har sina rötter i 1890-talet och tyska fordonsmärken tillhör de mest populära i världen. Industrin sysselsätter ca 760 000 personer och omsätter ca. EUR 360 billion, drygt 20% av Tysklands totala industri. Förutom de stora fordonstillverkarna (OEM) finns det företag i landet som utvecklar och tillverkar arbetsfordon, som t ex entreprenad- och skogsmaskiner samt militära fordon.

De inhemska produktionsanläggningarna står för en tredjedel av hela Europas produktionskapacitet. Dessutom finns närmare 950 underleverantörsföretag varav drygt 20 räknas bland ”the world’s top 100 automotive suppliers”. Business Sweden har lång erfarenhet inom branschen och har jobbat med ett flertal svenska underleverantörer av komponenter och teknologier, konsulttjänster och reservdels- och logistikföretag. 

Svensk samlingsmonter på international suppliers fair IZB - (Volkswagen Mässa)

Som ett led i Business Swedens långsiktiga arbete inom fordonsindustrin planerar vi på initiativ av FKG att arrangera två mindre samlingsmontrar på IZB, en i metallhallen och en i den s.k. landhallen. Syftet är att främja Sveriges position som ett starkt underleverantörsland inom branschen. Klicka här för mer information.

Kontakta gärna våra kollegor Titti Lindell och Maximilian Richter för en dialog kring just era möjligheter.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Titti Lindell

Senior Project Manager Berlin Senior Project Manager, Berlin
+49 30 893 60 619