Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Mekanisk tillverkningsindustri i Tjeckien

en bild
Mekanisk tillverkningsindustri i Tjeckien har under senare år flyttat tillverkning och verksamheter uppåt i värdekedjan samt attraherat nya investerare. Tillverkningsindustrin har idag ett högt förädlingsvärde och produktionen är specialiserad på nyckelfärdiga lösningar av utrustning och maskiner.

Tjeckien är den femte största producenten av maskinverktyg i Europa och den åttonde största i världen. Transportlösningar, luftkonditioneringsutrustning, turbiner, maskinverktyg och byggutrusningsmaskiner utgör de största exportprodukterna inom mekanisk tillverkningsindustri. En rad framgångsrika företag som har valt att etablera sin produktion i Tjeckien är till exempel ABB, Doosan, Eaton, Honeywell and Siemens.

Tillverkande industri utgör Tjeckiens ryggrad med över 6000 producenter som sysselsätter över 26 % av den totala arbetskraften. Runt 3500 teknologstudenter tar årligen examen vid någon av de välkända universiteten i Tjeckien. Landet erbjuder en högkvalificerad men kostnadseffektiv arbetskraft. Upp emot 90 % av all tillverkning exporteras och framförallt till andra EU-länder.

Kontakta gärna oss för en dialog kring just era möjligheter.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Jan Stepanek

Project Manager Project Manager
+420 608 149 948