Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Luftfartsindustrin i Tjeckien

en bild
Tjeckien har en stark tradition av luftfartskonstruktion och är idag ett av de få länder i världen som fortfarande utvecklar och producerar beståndsdelar från början till slut genom hela tillverkningskedjan. Detta innefattar bland annat R&D, tillverkning av maskinsystem och beståndsdelar samt montering av luftfartyg.

Tjecken har tillverkat och levererat fler än 32 000 luftfartyg och 37 000 motorer över hela världen. Tjeckisk luftfartsindustri sysselsätter idag cirka 10 000 människor och fler än 100 företag i segmentet finns etablerade i landet. Det finns cirka 20 lokala OEMs, till exempel Aero Vodochody och runt 30-40 lokala Tier 1-3 leverantörer. I Prag ligger även huvudkontoret för European Global Navigation Satellite Systems Agency, vilket är EU:s enda organ i landet. Lokaliseringen speglar landets starka tradition av maskinkonstruktion och Tjeckien som en högteknologisk knutpunkt.i centrala Europa. Den tjeckiska luftfartsindustrin har en välutvecklad leverantörsbas och det finns flera tjeckiska företag som kan vara till intresse för svenska leverantörer av komponenter och tekinska lösningar.

Tjeckien är en av de största tillverkarna av sport- och fritidsflyg (UL/LSA) i världen. Det finns fler än 25 lokala producenter som tillverkar små luftfartyg i landet. Tillverkning av små luftfartyg samt tillverkning av komponenter till stora luftfartyg, militärflygplan och helikoptrar utgör de två viktigaste segmenten inom luftfartsindustrin. I och med att tjeckiska företag är närvarande genom hela tillverkningskedjan, matchar detta svenska tillverkare av luftfartyg, med fokus på teknik och material.

Kontakta gärna oss för en dialog kring just era möjligheter.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Vitaliy Tsvyntarnyy

Senior Project Manager Senior Project Manager
+420 739 378 141
en bild

Jakub Lelek

Consultant Consultant
+420 777 596 693