Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Fordonsindustrin i Tjeckien

en bild
Tjeckien har en stark tradition av maskinkonstruktion och fordonsindustrin utgör en fjärdedel av landets totala produktion och export. Industrin sysselsätter idag totalt 250 000 människor och 1.4 miljoner bilar producerades i landet 2017, vilket gör Tjeckien till den näst största bilproducenten per capita i världen.

Tjeckien är den 15e största biltillverkarna i världen just nu med välkända OEMs som till exempel Škoda Auto, Hyundai och Toyota/PSA. Tillsammans producerar dessa tre OEMs 1.3 miljoner bilar årligen. 850 leverantörer finns i dagsläget etablerade i Tjeckien, varav cirka 200 är på Tier 1 nivå. Av de topp 100 Tier 1 fordonstillverkarna i världen har idag 56 företag sin produktion i Tjeckien. Landet tillhör även det tyska fordonsklustret, där uppemot 10 miljoner fordon tillverkas per år. Från Tjeckien kan 22 olika fordonsproduktionsanläggningar nås inom en radie av 40 mil.

Tjeckien är även en attraktiv marknad för R&D. Idag uppgår antalet R&D-anställda inom fordonsindustrin till över 6000 människor och landet rankas högst bland CEE-länderna i R&D-utveckling.

Den tjeckiska fordonsmarknaden är en attraktiv destination för svenska leverantörer av komponenter och utrustning. Industrin erbjuder en stabil bas för både utländska direktinvesteringar (FDI) och försäljningsmöjligheter.

Kontakta gärna oss för en dialog kring just era möjligheter.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Jan Stepanek

Project Manager Project Manager
+420 608 149 948
en bild

Vitaliy Tsvyntarnyy

Senior Project Manager Senior Project Manager
+420 739 378 141
en bild

Jakub Lelek

Consultant Consultant
+420 777 596 963