Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Medicinteknikindustrin i Tjeckien

en bild
Tjeckien är en dynamisk R&D destination inom medicinteknikindustrin. Tjeckiska företag är ansedda för deras forskning inom farmaceutisk kemi, biokemi och molekylärgenetik, kardiologi, neurologi och senaste, medicinska tillämpningar av nanoteknik.

Idag finns det över 200 företag som tillverkar medicintekniska produkter i Tjeckien. Fokus ligger på tillverkning av medicinska instrument och utrustning som till exempel kirurgiska instrument, röntgenutrustning, mikroskop och sjukhussängar. I segmentet finns flertalet framgångsrika företag, bland annat Linet, som är den tredje största producenten av sjukhussängar i världen. Delong Instruments, Thermo Fisher Scientific och Tescan Orsay Holding (globala producenter av elektronmikroskop) är ytterligare företag som har nått stora framgångar på den tjeckiska marknaden.

Medicinteknikindustrin sysselsätter cirka 13 400 människor och utgör en stabil bas för både produktion och R&D. Flera ansedda företag, som till exempel Sanofi, Teva Pharmaceutical Industries, Lonza and Mölnlycke Health Care Klinipro har valt att lägga sin produktion i landet.

Kontakta gärna oss för en dialog kring just era möjligheter!

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Jakub Lelek

Consultant Consultant
+420 777 596 963