Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Flygindustrin i Spanien

en bild
Den spanska flygindustrin har genomgått drastiska förändringar de senaste årtiondena, från att vara en nationell industri har den vuxit så pass att Spanien blivit en konkurrenskraftig flygnation på global nivå.

Den spanska flygindustrin är idag den fjärde största i Europa och omsätter 7,8 miljarder Euro. Av sektorns totala omsättning återinvesteras årligen tio procent i FoU vilket bidrar till att Spanien är ett framstående land i viktiga internationella program, såväl civila som militära.

Den största aktören på marknaden är Airbus, med produktionsanläggningar i Madrid och Andalusien. Spanien räknar med en integrerad värdekedja och är framstående inom exempelvis kompositmaterial, lågtrycksturbinmotorer, ATM-system militära transportflygplan. Denna struktur och ”know-how” bidrar till att Spanien är ett av ett tiotal länder i världen som kan montera ihop ett komplett flygplan och att hälften av världens alla kommersiella flygplan använder spansk teknologi.

Kontakta gärna våra kollegor Malin Backman och Tobias Kvick för mer information om flygindustrin i Spanien och era möjligheter.

en bild

Malin Backman

Project Manager Madrid Project Manager, Madrid
+34 91 444 26 00