Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

ICT i Portugal

en bild
Portugal är ett föregångsland inom ICT och har en lång tradition av ingenjörskap och utveckling inom området. Landet är bland de tre högst rankade länderna i Europa avseende fiberutläggning (FTTH) och har en nästintill full täckning av fast bredband till portugisiska hushåll (99,8%). Nationella aktörer som Portugal Telecom (numera del av den franska Altice-gruppen), NOS, SIBS och Via Verde har alla ett uttalat globalt footprint.

Portugal har sedan över ett decennium tillbaka fokuserat på att vara en attraktiv destination för outsourcing och nearshoring i Europa. Landet erbjuder både en välutvecklad IT-infrastruktur, högt tekniskt utbildad arbetskraft till en överkomlig kostnad med goda språkkunskaper i engelska, spanska och franska, samt relativt låga kontorsomkostnader i jämförelse med andra EU-länder, och en hög livskvalitet. Under de senaste åren har Portugal även blivit internationellt erkänt som ett tekniknav för globala ICT-aktörer, såsom Vodafone Group och Altran. Nyligen etablerade Mercedes Benz sitt första globala kompetenscenter för digitalisering i Lissabon där teknik och nya lösningar inom connected cars och autonom körning kommer att utvecklas, vilket visar på ett investeringsklimat som liknar dem som återfinns i städer som Barcelona, ​​London och Berlin.

Lissabon – ett nytt tekniknav i Europa 

2016 blev Lissabon internationellt erkänt som ett nytt tekniknav i Europa till följd av omlokaliseringen av Web Summit och att Portugal visar upp ett dynamiskt ekosystem för start-ups, samt värt att nämna landets första unicorn - Farfetch. Den portugisiska huvudstaden erbjuder också ett attraktivt företagsklimat med statliga incitament för investerare och start-ups, vilka har gett upphov till ett kontinuerligt flöde av utländska investeringar och etableringar av utländska företags affärsverksamheter i landet.

För mer information om Lissabon som tekniknav och Portugal som global ICT-hub, läs gärna denna rapport som är framtagen av Business Sweden.

Kontakta gärna Nina Lindberg för en diskussion kring era möjligheter i Portugal.

en bild

Nina Lindberg

Acting Country Manager Spain and Portugal Acting Country Manager Spain and Portugal
+34 91 444 26 00