Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Affärsmöjligheter i Portugal

Sverige och Portugal har goda handelsrelationer sedan lång tid tillbaka. Under 2015 uppgick Sveriges export till Portugal till 6,1 miljarder kronor. Detta var en ökning med 4,8 procent jämfört med 2014 och den förväntas öka ytterligare under 2016-2017. Många svenska storföretag är verksamma i Portugal och idag finns drygt 100 dotterbolag etablerade på marknaden.

De ökade kraven på återhållsamhet har inneburit större behov av effektiviserande lösningar för exempelvis en hållbar samhällsutveckling inom både privat och offentlig sektor. Sourcing inom både ICT och textil växer i Portugal och är viktig för landets utveckling då de ligger i framkant inom bland annat mobilanvändning. Portugal har också en välutbildad arbetskraft, vilket är attraktivt för många globalt ledande företag.

Business Sweden har verkat i Portugal sedan 1989 och har även tillsammans med kontoret i Johannesburg en viktig roll i olika konsultuppdrag i Angola och Moçambique.

en bild

Nina Lindberg

Acting Country Manager Spain and Portugal Acting Country Manager Spain and Portugal
+34 91 444 26 00