Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Affärsmöjligheter i Norge

Norges geografiska, språkliga och kulturella närhet gör Norge till en mycket attraktiv marknad för svenska företag och svensk export. Norge är en mogen importmarknad och affärsmöjligheter kan identifieras inom ett stort antal branscher. En vanlig fördom är dock att på grund av att Norge inte är med i EU är handelshinder som tull och moms vid försäljning till Norge är ohanterlig. Detta är en myt som Business Sweden kan hjälpa er att hantera.

För svenska företag ser vi särskilt goda affärsmöjligheter inom digitala tjänster, bygg och infrastruktur, automatisering, miljöteknik samt leverantörer inom hälsosektorn. Bredden på den norska marknaden erbjuder dock möjligheter inom de flesta branscher.    

De senaste åren har vi sett en tydlig ökning i efterfrågan på utländska varor och tjänster på den norska marknaden, framförallt i form av e-handel där norrmännen är Europas mest erfarna e-handlare. Den norska konsumenten är dessutom köpstark då den i genomsnitt har ca 40 procent högre lön än svenskarna.

En vanlig fördom är att tullavgifterna till Norge är för höga samt att införselmomsen vid försäljning till Norge är ohanterlig. Detta är dock en myt som Business Sweden kan hjälpa er att hantera.

Möjligheterna på den norska marknaden är många för både stora och små svenska företag och Business Sweden kan bistå med rådgivning, marknadsanalyser, kontakter, stöd vid bolagsbildning och momshantering i Norge och övriga tjänster som underlättar en framgångsrik etablering. Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan bistå ert företag i expansionen.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.