Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Hälso- och sjukvård

en bild

Hollands hälso- och sjukvårdsmarknad

Inom hälso- och sjukvårdssektorn har Nederländerna och Sverige en hel del gemensamt, vilket gör tröskeln för svenska aktörer lägre för att komma in på marknaden. Holland är t.ex. det land som skriver ut allra minst antibiotika till privatpersoner, medan Sverige är nummer tre på den europeiska listan.

Holländska sjukhus, vårdcentraler, äldreboende och andra vårdgivare är öppna för nya och innovativa lösningar och här kan svenska företag på ett enkelt sätt kommunicera på engelska. Nederländerna är också, precis som Sverige, en digitalt mogen marknad, och det händer just nu mycket inom e-hälsa i landet. Infrastrukturen för att införa e-hälsolösningar finns redan på plats i hög utsträckning. Från politiskt håll ser man också en stark vilja att vara drivande i utvecklingen.

Trots våra likheter är dock sjukvården organiserad på ett helt annat sätt än i Sverige. Bra att veta är t.ex. att de flesta nederländska sjukhus drivs som privata stiftelser och därför inte omfattas av regler om offentlig upphandling. Detta innebär att inköpsprocesserna ofta är relativt flexibla och snabba. Kontakta gärna oss för att få veta mer om vad som är på gång i sektorn just nu!

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.