Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Affärsmöjligheter i Nederländerna

en bild
Business Sweden i Nederländerna har identifierat en rad olika affärsområden som vi ser har potential för svenska företag, det vill säga områden där vi anser att svenska bolag har stora möjligheter att leverera produkter och tjänster som sluter väl an till behovet på marknaden. Några affärsområden i fokus är livsmedel, hälso- och sjukvård, retail, offshore samt energi och miljöteknik. Nedan följer en kort beskrivning av varje affärsområde. Kontakta vårt kontor i Haag för att diskutera era affärsmöjligheter i Nederländerna.

Hälsa och Life-Science – Med ungefär 380 innovativa life-sciencebolag inom en 20 mil stor radie utgör Nederländerna en bra språngbräda för life-science relaterade innovationer för att nå internationell framgång

Livsmedel och jordbruk – Näst efter USA är Nederländerna världens största exportör av livsmedels- och jordbruksprodukter vilket gör nederländska bolag till intressanta partners för svenska företag aktiva i livsmedelsbranschen. Både innovativa produkter men även tjänster som kan bidra till ett hållbart jordbruk har stor potential att nå framgång här.

Kemi – Nederländerna är världens femte största exportör av kemi-relaterade produkter. Värt omkring 75 miljarder euro.

Retail, mode, design och andra kreativa näringar – Svenskt mode och design har gott renommé i Nederländerna. ”Made in Sweden” är en kvalitetstämpel som attraherar marknaden. Men även Nederländerna är känt för sina dance events och sina designers så som Edgar Vos, Viktor & Rolf och Marlies Dekkers.

Cyber Security – Årligen arrangerar Business Sweden i Nederländerna, Belgien och Luxemburg en roadshow för svenska bolag aktiva inom cybersäkerhetsindustrin. Haag är ett europeiskt centrum för innovation inom cyber security.

Energi- och miljöteknik – Nederländerna arbetar aktivt med att uppfylla klimatmålen inom ramen för EU:s 2020 klimatsatsning. Målen ska uppnås genom reduktion av användandet av fossila bränslen, utbyggnaden av förnyelsebara energikällor samt längre energikonsumtion. 

Andra områden som är särskilt intressant för svenska företag att titta närmare på är transport och logistik, water management och inte minst utgör Holland ett mecka för start- och scale-ups

en bild

Business Sweden i Haag

The Hague , The Hague
+31 70 302 20 50

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.