Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Litauen

en bild
Litauen är det största och sydligaste landet i Baltikum och en demokratisk republik med väl fungerande samhällsorgan. Affärsklimatet har en nordisk prägel och nära samarbete mellan Sverige och Litauen sker inom flertalet EU-relaterade frågor och industrifrämjande program samt på företagsnivå.

Litauen är medlem i EU och NATO sedan 2004 och införde euro som valuta i januari 2015. Det pågår en progressiv diskussion om ett eventuellt inträde i OECD där en handlingsplan för politiska och ekonomiska initiativ är utarbetad. Varuexporten från Sverige har ökat stadigt med över 40 procent sedan 2010 där stora exportvaror är verkstadsprodukter, fisk och kemiska produkter. Många litauiska företag är underleverantörer till svensk industri och stora svenska importvaror är möbler, verkstadsprodukter och livsmedel. 

Sverige står idag för störst andel utländska direktinvesteringar i Litauen och är ett väletablerat och starkt varumärke i Baltikum, vilket underlättar samarbetet med de baltiska bolagen. Telia Company och Tele2 är verksamma inom ICT-sektorn. SEB och Swedbank är ledande aktörer inom finansbranschen och räknat per capita är Litauen den största leverantören av produkter till IKEA. Övriga svenska företag verksamma i landet är bland andra ICA, ABB, Volvo, Sweco, SAS och H&M. 

Business Sweden finns på plats i Baltikum sedan mitten av 1990-talet och utför uppdrag åt svenska företag som är intresserade att undersöka affärsmöjligheter, hitta återförsäljare eller leverantörer, börja exportera samt etablera egna verksamheter i Lettland, Estland, Litauen. Vi har en lång lokal erfarenhet med ett väletablerat nätverk för att på effektivt sätt kunna hjälpa nya klienter eller redan verksamma företag.

Kontakta oss så berättar vi mer om marknaden och våra tjänster.

en bild

Ansis Murnieks

Manager Baltic States Manager Baltic States
+371 678 280 46

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.